Rektörün Mesajı


Değerli Paydaşlarımız, Sevgili Öğrencilerimiz,


Gelişen dünyamızda bilgiye sahip olmak ve yüksek teknoloji üretmek ülkelerin temel rekabet unsurlarıdır. Bilim üreten merkezler konumundaki üniversitelerimiz, bilgiyi yeni kuşaklara aktararak yetkin insan gücü yetiştirme sorumluluğunu da üstlenmektedirler.


Tarihi İpekyolu’na yön veren Osmanlının başkentlerinden Bursa, günümüzde de 18 organize sanayi bölgesi ve limanları ile Türk ekonomisinin aktif ve yönlendirici bir gücüdür. Endüstri ve ticaretin merkezi Bursa’da 2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi, “Yenilikçi Devlet Üniversitesi” sloganı doğrultusunda; yetkin akademik kadrosu, araştırma ve uygulama ağırlıklı eğitim sistemi ile donanımlı mezunlar yetiştirirken son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları ve üniversite-sanayi işbirliği projeleri ile iş dünyasının da güçlü paydaşı konumundadır.


Uluslararası EAQUALS akreditasyonuna sahip İngilizce hazırlık sınıfı eğitimi, araştırma ve uygulamayı öne alan laboratuvar ve atölyeler, son sınıfın en az bir döneminde öğrencilerin sektörde tam zamanlı çalışmasını sağlayan İşletmede Mesleki Eğitim Programı, Üniversitemiz eğitim sisteminin temelini oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz edindikleri bilgilerini uygulamaya geçirdikleri elektrikli otomobiller, insansız hava ve deniz araçları gibi projeleriyle; ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarında her yıl dereceler elde ederken mezunlarımız yine her yıl %70’in üzerinde istihdam oranıyla Ülkemizin ve şehrimizin öncü teknoloji ve sanayi kuruluşlarında çalışma hayatına adım atmaktadırlar. Araştırma üniversitesi misyonumuz doğrultusunda temel ve disiplinler arası alanlardaki yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrencilerimiz toplam öğrenci sayımızın %25’ini oluşturmaktadır.


Bursateknopark, Teknoloji Transfer Ofisi ve çok sayıdaki uygulama ve araştırma merkezimiz kanalıyla öğretim üyelerimizin yürüttüğü projeler, üniversite-sanayi işbirliğine örnek uygulamalar niteliğindedir. Bursa Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programında kabul edilen 23 projesi ile Türkiye Birinciliği elde ederek üniversite-sanayi işbirliği alanındaki çalışmalarını da taçlandırmıştır. Marmara Bölgesinin sayılı cihazlarını envanterinde barındıran Merkezi Araştırma Laboratuvarımız yüksek teknolojiye sahip donanımları ile başta Bursa ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları olmak üzere Ülkemizin üst düzey firmalarına da test ve analiz hizmeti sunmaktadır.


Sevgili öğrencilerimiz, Üniversitemizde; problem çözen, analitik düşünen, kendine güvenen, girişimci, uygulama ve stajlarla pratiği gelişmiş, sektörde yoğun talep gören dünya vatandaşı ve mühendisleri olarak yetişmektesiniz. Tüm imkânlarımız ile siz değerli öğrencilerimizi yeni Türkiye yüzyılına hazırlarken, yürüttüğümüz bilimsel projeler ve Ar-Ge yatırımlarımız ile de Ülkemizi gelişmişlik endeksinde üst sıralara taşıma hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz.

 

Prof. Dr. Naci ÇAĞLAR

Rektör