Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Erasmus+ KA220-SCH Programı kapsamında desteklenen Digital Language Lab (DLL) projesinin açılış toplantısı gerçekleşti. Öğretmenlerin, dijital dünyada daha etkin olmasını sağlayacak eğitim araçlarının geliştirileceği projenin ilk toplantısında genel yol haritası belirlendi.
Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) koordinatörlüğünde yürütülen Digital Language Lab (DLL) projesinin açılış toplantısı gerçekleşti. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen toplantıya; BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, proje ortaklarından Scuola Superiore Carolina Albasio (İtalya), El Divino Pastor Okulu (İspanya), Education Mobility Grid GbR Eğitim Danışmanlığı (Almanya), Liceum Ogólnokształcące Umiejętności Twórczych (Polonya) ve Uluslararası Sürekli Eğitim ve Gelişim Derneği – USEGED’den (Türkiye) katılımcılar ve BTÜ akademisyenleri katıldı. Toplantıda konuşan BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ’nün Erasmus gibi uluslararası projelere verdiği önemi vurguladı. Rektör Yardımcısı Bayhan, BTÜ’nün bilim, teknoloji, mühendislik ve dil eğitimi alanlarında mükemmeliyet hedefleyen genç ve dinamik bir üniversite olduğunu belirterek, Digital Language Lab projesinin yenilikçiliği ve dijitalleşmeyi teşvik eden yapısının üniversitenin misyonuyla birebir örtüştüğünü ifade etti. Ayrıca, bu projenin öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmede ve dil eğitiminde yenilikçi yaklaşımlar sunmada önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.
Çalışma Paketleri, Görev Dağılımları, Uygulama Süreçleri…
Projenin temel hedeflerini ve beklenen çıktıları anlatan BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özlem Cengiz, proje ekibini tanıttı. Proje ortakları ise dijital araçların yabancı dil eğitiminde etkili kullanımına yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. BTÜ akademisyenleri de projeye olan ilgilerini ve desteklerini dile getirdi. Toplantı; çalışma paketlerinin, görev dağılımlarının ve uygulama süreçlerinin detaylandırarak, projenin yol haritasının belirlenmesiyle devam etti. Açılış toplantısının ardından, ortaklar proje sürecinde atılacak adımları netleştirerek, etkin iş birliği için çalışmalara başladı.
Digital Language Lab Projesi Nedir?
30 ay sürecek 250 bin Euro hibe destekli Digital Language Lab, öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmeyi ve dil eğitimi alanında iş birliğini artırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Web 2.0 araçlarıyla yabancı dil öğretimini destekleyen yenilikçi bir online platform geliştirilecek. DLL, Avrupa’daki eğitim kurumları arasında dijitalleşme ve dil öğretimi alanında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlarken elde edilecek çıktılar, tüm eğitimcilerin erişimine açık olacak şekilde tasarlanacak. Öğretmenlerin dijital dünyada daha etkin olmasını sağlayacak eğitim materyalleri ve araçlar geliştirmeye odaklanan proje ekibinde; BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Özlem Cengiz, Öğretim Görevlisi Elif Atalı ve Dış İlişkiler Ofisi’nden Öğretim Görevlisi Ali Kılıç yer alıyor.