BTÜ Öğrencileri “Kadına Şiddete Hayır” Dedi
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, hayatını kaybeden kadınların anısına açılan fotoğraf sergisine, öğrencilerin karanfil bırakmasıyla son buldu.


BTÜ Öğrenci Toplulukları Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, Mimar Sinan Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Akademisyenler ve idari personelin de destek verdiği “Kadına Şiddete Hayır” programına, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan da katıldı. Yürüyüş öncesi konuşan öğrenci temsilcileri, “BTÜ Öğrenci Toplulukları Platformu olarak, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, her türlü şiddet olgusuna karşı net ve kararlı bir duruş sergilediğimizi vurgulamak isteriz. Son zamanlarda yaşanan üzücü olaylar, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara haline geldiğini ve bu durumun her bireyin sorumluluğunda olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Üniversitemiz, topluma duyarlı bireyler yetiştirme misyonunu yerine getirirken, aynı zamanda toplumsal sorunlara kayıtsız kalmayan bir anlayışla hareket etmeyi ilke edinmiştir” dedi.


“Kadına Şiddete Hayır” programı, öldürülen kadınların anısına açılan fotoğraf sergisine, öğrencilerin karanfil bırakmasıyla son buldu.


 

ANAHTAR KELİMELER
HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
16 Ekim 2024
Çok Okunan Haberler