Rektör Çağlar’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Çağlar mesajında, özgürlük mücadelesini simgeleyen bu günde, milli değerlerle donatılan gençliğin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.


Rektör Çağlar yayımladığı mesajda, “26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün, beş gece devam eden Büyük Taarruz, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük simgesi, ülkemizin kaderini değiştiren dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında, Türk milletimizin ve kahraman Türk ordumuzun zaferini ilan ettiği bu anlamlı gün, eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanıdır” dedi.


Rektör Çağlar, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan toprağında, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı teminat altına alan bu büyük gün bizlere her daim vatan sevgisini, birlik ve beraberliği hatırlatıyor. İşte bu özgürlük ve bağımsızlık ruhunu yaşatmak ve geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bursa Teknik Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilinciyle, milli değerlerimizle donatılan, bilim ve teknoloji üreten ve Ülkemizi ileriye taşıyan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.


Bu özel günde, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”

HABER Derya PINAR
29 Ağustos 2024
Çok Okunan Haberler