Peyzaj Tasarım Yarışması’ndan BTÜ Öğrencilerine Ödül
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Borçelik iş birliğiyle düzenlenen “AVLU 2304” Peyzaj Tasarım Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. “İlk Bobinin Üretiminden Bugüne” temalı yarışmada en iyi tasarım yapan öğrenciler belirlendi.


BTÜ öğrencilerinin tasarımları, Borçelik tarafından düzenlenen Peyzaj Tasarım Yarışması’nda ödüle layık görüldü. “AVLU 2304” Peyzaj Tasarım Yarışması ile Borçelik, hem 23 Nisan 1994’te Gemlik’te üretilen ilk bobininin 30. yıl dönümünü onurlandırmayı hem de bölge gençlerine yaratıcılıklarını ve yeteneklerini gösterebilecekleri bir fırsat yaratarak, sürdürülebilir yaşam alanlarını çalışanlarına sunmayı hedefledi. Yarışmada öğrencilerden, tarif edilen bölgelerde ekolojik, estetik, işlevsel tasarım çözümleri sunmaları, çalışma alanı ve doğa ilişkisini geliştiren ve sürdürülebilir tasarım kriterlerine referans veren alanlar oluşturmaları istendi. Bu kapsamda en iyi peyzaj tasarımını yapanlar;  BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, Dr. Öğretim Üyesi Volkan Müftüoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Mahshid Mikaeili, Borçelik Çalışan Hizmetleri Birim Yöneticisi Cenk Günay, Yapı İşleri Birim Yöneticisi Cem Yalçınkaya ve Borçelik Kurum Temsilcisi Oktay Açar tarafından belirlendi.


Yarışmanın Kazananları…

Belirlenen kriterleri özgün tasarımıyla hayata geçiren öğrenciler; Emre Bıyıkçı, Eren Karagöz, Cihan Çakan ve Selenay Yıldırım birinciliğe, Rumeysa Aydın,  Ayşenur Özkan, İbrahim Aybars Altınkaya ve Eray Gümüş ikinciliğe, Ayşe Afra Yüksel ve Nilda Nur Elden ise üçüncülüğe layık görüldü. Simge Engin,  Elif Üstün ve Gökçenur Kevikli birinci mansiyon ödülü,  Ahmet Yusuf İskender ve Muhammet Halil ikinci mansiyon ödülü ve Şevval Çakır,  Hafize Kahvecioğlu ile Gülsüm Haldız ise üçüncü mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Derya PINAR
15 Ağustos 2024
Çok Okunan Haberler