BTÜ’lü Akademisyenlerden Öğrencilere Deprem Eğitimi
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesinde, TÜBİTAK’ın “Okul Dışı Öğrenme Ortamlarıyla Deha Ol Depreme Hazır Ol” projesi kapsamında 7’nci sınıf öğrencilerine deprem eğitimi verildi. Ailesinde dezavantajlı birey bulunan 25 öğrencinin katıldığı eğitimlerde, depremlerin oluş mekanizması anlatıldı.


Bursa Teknik Üniversitesinde verilen eğitimin projesi 4004 TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, Milli Eğitim Bakanlığı, Sakarya Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, TSO Gazi İmam Hatip Ortaokulu ortaklığında 1-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.  Ortaokulda eğitim gören dezavantajlı grupta yer alan, fiziksel, işitme ve görme engelli akrabası bulunan, 25, 7. sınıf öğrencisinden oluşan eğitimlerin bir bölümü, Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Eyübhan Avcı ve İnşaat Mühendisliği bölümü akademisyenleri tarafından verildi. Yıldırım Bayezid Yerleşkesi’nde bir gün boyunca süren eğitimlerde, depremlerin oluş mekanizmasına değinilerek, zemin sıvılaşması uygulamalı olarak laboratuvarda anlatıldı.


Uygulamalı ve Teorik Eğitimler…

Uygulamalı ve teorik şekilde gelişen eğitimlerde öğrencilere, yapıyı oluşturan malzemeler anlatıldı. Ayrıca oluşturulan yapı maketlerine, deprem yükleri verilerek yapı davranışları öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. İnşaat Mühendisliği Laboratuvarlarına yapılan gezi ile eğitim programı tamamlanırken, proje hakkında konuşan Doç. Dr. Avcı, “Verdiğimiz eğitimlerin amacı, öğrencilerin depreme karşı bilinçlenmeleri… Geleceğin mühendisleri olacak gençlerin, bu yaşlarda alacağı bilimsel eğitimler geleceğe bakış açılarının değiştirerek toplumda deprem konusunda farkındalık oluşturacaktır” dedi.


 

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
29 Temmuz 2024
Çok Okunan Haberler