Bilim Kızı: Vizyon Konuşmaları Gerçekleştirildi

BTÜ Genç Kimyagerler Topluluğu tarafından Bilim Kızı: Vizyon Konuşmaları düzenlendi. Etkinlikte, temel bilimlerde okuyan kız öğrenciler Bilim Kızı Projesi, burs ve mentörlük destekleri konusunda bilgilendirildi.

Ali Sürmen Salon’da gerçekleştirilen Bilim Kızı: Vizyon Konuşmaları’na; Bilim Kızı Proje Lideri Müjgan Çetin ve ekibi, Simbiyoz Aktivite'den Hülya Aras, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte temel bilimlerde okuyan kız öğrenciler, Bilim Kızı Projesi, burs ve mentörlük destekleri konusunda bilgilendirildi. BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Ünlü ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Taner akademik kariyer hikâyelerini öğrenciler ile paylaştı. Kariyer planlama konusunda öğrencilere yol gösterilen etkinlikte konuşan BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Koz, “Bilim Kızı Projesi, Türkiye'de kimya, fizik, matematik ve biyoloji gibi temel bilimlerde okuyan kız öğrencilerin multidisipliner alanlarda kariyerlerine devam ederek başarılı bilim insanları olmalarını hedefliyor. Bu süreçte menti olarak programa kabul edilen öğrenciler 9 ay süre ile burs ve mentörlük desteği alıyor. Projenin nihai hedefi, ülkemizden Nobel ödülü alacak kadın araştırmacılar yetiştirmek” dedi.

FOTOĞRAF
04 Haziran 2024