Rektör Çağlar’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Yazı Fontu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Tarihimizden aldığımız sorumluluk doğrultusunda, yarınlarımızın umudu gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.


Rektör Naci Çağlar, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olarak Samsun’da atılan ilk adımın 105’nci yıldönünümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın büyük bir coşku ve sevinçle kutlandığını ifade eden Rektör Çağlar, “19 Mayıs 1919 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık meşalesi, tüm Anadolu’yu aydınlatmış ve o gün verilen mücadele Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda en önemli kilometre taşlarından biri olmuştur” ifadelerini kullandı.


Rektör Çağlar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tarihimize yazılan bu eşsiz kahramanlık destanının en büyük destekçisi şüphesiz ki gençlerimiz olmuştur. Böylesine anlamlı bir günün Atatürk tarafından geleceğimiz olan gençlere armağan edilmesi, gençlere duyulan güvenin en önemli göstergesidir. Biz de Bursa Teknik Üniversitesi olarak tarihten aldığımız sorumluluk doğrultusunda, yarınlarımızın umudu gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!”

HABER Derya PINAR
18 Mayıs 2024
Çok Okunan Haberler