Ortaokul Öğrencilerinin TÜBİTAK Projeleri BTÜ’de Sergilendi
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesinde, “TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Sergide, 7 ilden öğrencilerin 100 projesi yer aldı. Bu yıl 18’ncisi düzenlenen yarışmanın ödül töreni ise 25 Nisan Perşembe günü yapılacak.


Mimar Sinan Yerleşkesi’nde yapılan serginin açılışına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gürkan, TÜBİTAK 2204 Bölge Koordinatörü BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Yıldız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Danışman, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğrenciler katıldı. Bu yıl 18’ncisi düzenlenen ve Türkiye genelinde 12 bölgede gerçekleştirilen ‘2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması’nda; Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova'dan ortaokul öğrencileri yerini aldı. 7 ilden öğrencilerin 100 projesi sergilenirken, çalışmalar büyük ilgi gördü. Bursa Vali Yardımcısı Şeref Aydın da sergiyi gezerek projeleri inceledi. Projelerin ödül töreni ise 25 Nisan Perşembe günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 


Her yıl düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ile ortaokul öğrencilerinin; temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik edilmesi ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amaçlanıyor.

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
24 Nisan 2024
Çok Okunan Haberler