Kütüphane Haftası Kutlandı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesinde “Kütüphane Haftası” farklı etkinliklerle kutlandı. Sergiler, yarışmalar ve söyleşilerin yer aldığı etkinliklerin onur konuğu ise Yazar Prof. Dr. Mustafa Kara oldu. Etkinlikler kapsamında “en çok okuyanlar” da ödüllendirildi.


BTÜ’de öğretici, eğitici etkinliklerin yanında özel gün ve haftalar da unutulmuyor. Bu kapsamda BTÜ’de, 25 Mart-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’na özel programlar düzenlendi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler kitap ve resim sergileriyle başladı. Sergiler hafta boyunca devam ederken, “en çok okuyanlar” da ödüllendirildi. Etkinliklerin onur konuğu ise Yazar Prof. Dr. Mutafa Kara oldu. Kara, kaleme aldığı “Osmanlı Kültürünü Cumhuriyete Taşıyan Köprü Şahsiyetler” başlıklı kitabı için okurlarıyla buluşurken, konuya özel fotoğraf sergisinin de açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Selim Uzun, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Kültürü Taşıyanlara Vefa Kitabı

Serginin açılışından sonra okurlarıyla buluşarak kitabın tahlilini gerçekleştiren Prof. Dr. Kara, ‘Osmanlı Kültürünü Cumhuriyete Taşıyan Köprü Şahsiyetler’ kitabında, Osmanlı döneminde yaşamış ancak Cumhuriyet dönemine de şahitlik etmiş önemli kültür insanlarına yer verdiğini kaydetti. Kara, “Osmanlı ve Cumhuriyet kültürlerini birbirine bağlayan insanlar var. Ben de Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümü dolayısıyla, kitaplarını Osmanlıca yazmış ama Cumhuriyet döneminde de bu eserlerini yeni harflere göre basmış insanları kaleme almak istedim. Kitapta 50’nin üzerinde şahsiyet bulunuyor. Bu insanların eserleri, aradaki köprüyü, kültürü birleştiriyor. Edebiyatçı, tarihçi, matematikçi, derviş her branştan eli kalem tutan bu insanların eserleri olmasaydı bizim işimiz çok zordu. Bu kültürü bizlere taşıdıkları için onlara teşekkür borcumuz var. Bu kitap benim açımdan bir vefa kitabıdır” dedi.


En Çok Okuyanlar Ödüllendirildi

Yazar-okur buluşmasının ardından “en çok okuyanlar” ödüllendirildi. En çok kitap okuyan öğrenci Havva Kara olurken, onu Özlem Celleoğlu ve Hilmi Tunahan Topak takip etti. Öğrenciler ödüllerini BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın elinden aldı. En çok kitap okuyan akademik personel Prof. Ramazan Kurt olurken, onu Öğr. Gör. Mehmet Oytun Cibaroğlu ve Arş. Gör. Zeynep Barut takip etti. Filiz Kaya en çok kitap okuyan idari personel ödülü alırken, Birgül Çetin 2’nci, Serhat Binbir ise 3’ncü oldu. “En Sevdiğim Kitap İle Fotoğraf yarışmasının 1’ncisi İmer İmeri, 2’ncisi Ali İmran Kalkan ve 3’ncüsü Hilal Saraçoğlu oldu. Kitap Bulma Yarışması’nın 1’ncisi Serdar Ayvalı olurken, onu Ahmet Diken, Selman Uzman, Ahmet Ferhat ve Emirhan Ahmet Sesigür takip etti. Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, ödül alanları tebrik etti.

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
29 Mart 2024
Çok Okunan Haberler