BTÜ Konuşmaları’nın konuğu  olan SUBÜ İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Halid Özgür, iyi sunum  yapmanın ipuçlarını verdi. Dr. Halid Özgür, “Sunumunuz, her şeyiyle iyi olmalı.  Ayağı yere basmayan sunumlar, mutsuz son getirir ama iyi sunan her zaman  kazanır” dedi.
    
Öğrencilerini teknik becerilerle donatan Bursa Teknik Üniversitesi bunun yanında öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu doğrultuda her çarşamba günü alanında uzman isimleri öğrencilerle bir araya getiren BTÜ Konuşmaları’nın bu haftaki konuğu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Halid Özgür oldu. Özgür, ‘İyi Sunan Kazanır’ başlıklı konuşmasıyla, etkili sunum yapmanın püf noktalarını öğrencilerle paylaştı. İyi sunum yapmanın önemine değinen Halid Özgür, “İyi sunum yapmanın yanında, pazarladığınız ürünün de iyi olması gerekir. Çünkü abartılı, ayağı yere basmayan sunum, mutsuz son getirir. O nedenle ön şart, sunacağınız şey her şeyiyle iyi olmalı, siz de buna inanmalısınız. Sunum yaparken; sahneye, salona, diğer konuşmacılara ve izleyicilere kısacası salondaki her şeye hâkim olmak zorundasınız. Ana sorunuz ise ‘her şey bittiğinde izleyenlerin aklında ne kalsın’ olmalı. Çünkü burada asıl olan, aklıda kalıcı ana mesajdır” diye konuştu.
    
“Duygulara Hitap Edecek Hikâyeler Anlatın”
İyi sunum yapmanın  ipuçlarını paylaşan Halid Özgür, “Sunum yaparken; ana mesaj, hikâye, konuşma  metni, tasarım ve demo başlıklarına yer vermelisiniz. Sunumda, ana mesajınızı  destekleyecek, duygulara dokunacak hikâyeler anlatabilirsiniz. Sunumunuzu mutlaka  konuşma dilinde, abartıya yer vermeden yazın. Kullanacağınız tasarımları  basitleştirin. Az çeşit font, az yazı ve sade görseller kullanın, rakamlarla  beyne hitap edin. Tüm bunları bitirdikten sonra mutlaka baştan sona bir  başkasına sunun. Sunumlarınıza önem verin, unutmayın ki iyi sunan kazanır”  ifadelerini kullandı.
Program, Rektör Prof. Dr.  Naci Çağlar’ın SUBÜ İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Halid Özgür’e  teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son  buldu. 






                                    Bilimsel Araştırma Projeleri
                                
                                    Bursatto
                                
                                    Bütünleşik Yönetim Sistemi (BYS)
                                
                                    Ders Bilgi Paketi
                                
                                    e-Kampus
                                
                                    E-Kütüphane
                                
                                    e-Mevzuat
                                
                                    E-posta
                                
                                    Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)
                                
                                    Erasmus+
                                
                                    İdari Otomasyon
                                
                                    International Students
                                
                                    İş Talep Sistemi
                                
                                    Kurumsal Zeka
                                
                                    Laboratuvar Altyapısı
                                
                                    Merkezi Araştırma Laboratuvarı
                                
                                    Otomasyon
                                
                                    Senato / Yönetim Kurulu Kararları
                                
                                    Sürekli Eğitim Merkezi (SEM)
                                
                                    TEKNOFEST
                                
                                    Teknopark
                                
                                    Test Analiz
                                
                                    Yemek Hizmetleri
                                






