MARMARAKAF’a BTÜ Damgası
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) paydaşı olduğu Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) başladı. Türkiye’nin alanında lider firmalarını öğrencilerle bir araya getiren fuara, BTÜ damgasını vurdu. Fuara katılan binin üzerindeki BTÜ’lü öğrenci, firmalarla bir araya gelerek kendilerine iş ve staj fırsatları aradı.


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından koordine edilen “Yetenek Her Yerde” temasıyla 2019’da başlayan bölgesel kariyer fuarları devam ediyor. Bu yıl Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan MARMARAKAF, 26-27 Şubat tarihlerinde 15 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştiriliyor. BTÜ de paydaş olarak fuarda yerini aldı. Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla üniversite öğrencilerini ve mezunlarını bir araya getiren fuarın açılışına, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar da katıldı. Fuar merkezini gezen Rektör Çağlar, öğrencilerin ve işverenlerin ilgisini çeken BTÜ standını ziyaret etti.  BTÜ’nün kariyer konusunda bir adım önde olduğunu hatırlatan Çağlar, “BTÜ, öğrencilerini kariyer odaklı yetiştirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl bahar yarıyılında ilk kez okutulmaya başlanan ‘Kariyer Planlama’ dersi sayesinde öğrencilerimizi, geleceğe yönelik soru işaretlerinden arındırıyoruz. CBİKO’nun rakamlarına göre ilk 6 ayda işe yerleşme oranı yüzde 74’lerde olan BTÜ’lü öğrencilerin iş kaygısı olmasa da bizler ortaya koyduğumuz kariyere yönelik çalışmalarla, öğrencilerimizin geleceğini birinci sınıfta şekillendirmesine yardımcı oluyoruz” dedi.


Fuarın Aranan Öğrencileri BTÜ’den…

Üniversite içerisindeki çalışmalara ek olarak dış paydaşlarla da iş birliklerine gidildiğinin altını çizen Rektör Naci Çağlar, MARMARAKAF’ın da bu manada önemli fırsatlar doğuracağını kaydetti. Çağlar, “Bu fuarda, Türkiye’nin alanında lider 1071 firmasıyla, öğrencilerimiz bir araya gelecek. Bu büyük buluşma sayesinde öğrencilerimiz firmalarla iletişim kuracak,  iş ya da staj olanaklarına ulaşma fırsatı bulacak. Fuar, gençlerin kariyerlerini şekillendirmelerine ve işverenlerin geleceğin yeteneklerini keşfetmelerine önemli destek sunacak. YÖK’ün verilerine göre işverenlerin mezunlarından en fazla memnun olduğu ilk 3 üniversitesinde yer alan BTÜ’lü öğrenciler ise fuarın parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.


“Türkiye Dünyanın Yetenek Üssüdür”

Fuarın açılışına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da katıldı.  MARMARAKAF’ın Avrupa’da yapılan en büyük kariyer fuarı olduğunu kaydeden Atay, “Türkiye dünyanın en büyük yetenek üssü olacak. O hedefe büyük bir hızla gidiyoruz. "Gençlerimizin de hedefi bu olsun." Dünyanın hiçbir ülkesinde kendinizi yalnız hissetmeyeceksiniz. Her daim yanınızdayız” ifadelerini kullandı.  


 


 

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
26 Şubat 2024
Çok Okunan Haberler