BTÜ ile Kadın Girişimciler Kurulu Arasında Protokol
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Kadın Girişimciler Kurulu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile BTÜ bünyesinde girişimcilik ekosistemini artırmaya yönelik çalışmalar yürütülmesi amaçlanıyor.


Rektörlük binasında yapılan protokol töreninde imzaları, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ile TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen attı. Bu iş birliği ile toplumsal katkı ve sürdürülebilir kalkınma amaçları çerçevesinde ortak projeler organize edilecek, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak amacıyla faaliyetler yapılacak, projeler geliştirilecek. Bunların yanında ulusal ve uluslararası fonlara yönelik ortak projeler hazırlanması ve başvuruların gerçekleştirilmesi sağlanacak. Ortak eğitimler, atölye çalışmaları, yarışmalar ve panellerinde düzenleneceği protokol kapsamında, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ve BTÜ arasında girişimcilik alanında faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ile gerçekleştirilecek çalışmalarda iş birliği yapılacak.


BTÜ Toplumsal Konularda Da Var

İmza töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ’nün teknik bir üniversite olmasının yanında toplumsal konularda da ön plana çıktığını söyledi. Rektör Çağlar, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile yapılan protokolün de bu çerçevede çok önemli olduğunu belirtti. Çağlar, “Üniversitemiz bünyesinde TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile ortak projelere imza atacağız, ortak eğitimler, atölye çalışmaları, yarışmalar ve paneller düzenleyeceğiz. BTÜ olarak her alanda var olmayı sürdürecek, faydalı olan işlerde imzamızı bulundurmaya devam edeceğiz. Protokolüm hem gençlerimize hem de kadınlarımıza faydalı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Bu Protokol Sadece Başlangıç

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, akademik iş birliklerini son derece önemsediklerini belirterek, Bursa Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri iş birliğiyle, kadın ve genç girişimcilerin ekonomik faaliyetlere aktif olarak katılımını teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bu iş birliklerinin aynı zamanda kadınların ve gençlerin girişimcilik alanındaki bilgi ve becerilerini artırmak için önemli bir platform oluşturduğunu vurgulan Şen, “İmzalamış olduğumuz bu protokoller sadece başlangıç. Benzer iş birlikleriyle, kadın girişimciler ve gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmak için çaba göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.


HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
18 Ocak 2024
Çok Okunan Haberler