Etnik ve Kimliksel Açıdan Bölünmüş İsrail
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferanslarının bu haftaki bölümünün konuşmacısı, Dr. Menderes Kurt oldu. Konferans kapsamında Dr. Kurt’un gerçekleştirdiği ‘’Bölünmüşlüğün Gölgesinde İsrail: İsrail Siyasi Krizine Demografi Üzerinden Bir Okuma’’ başlıklı sunum, katılımcılar tarafından büyük ilgi ile izlendi.


Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Kırmızı Salon’da gerçekleşen konferansa; BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, İTBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özkan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


İsrail’in etnik, mezhepsel ve kimliksel açılardan bölünmüş bir topluma sahip olduğunu ifade eden Kurt, bu durumun İsrail’in gerek iç politika gerekse de dış politika belirleme süreçlerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyarak yaşanan siyasi krizi bu perspektiften yorumladı.


‘’Bölünmüşlüğün Gölgesinde İsrail: İsrail Siyasi Krizine Demografi Üzerinden Bir Okuma’’ konferansının ardından BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Dr. Menderes Kurt’a teşekkür belgesi takdim etti.

HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
05 Ocak 2024
Çok Okunan Haberler