Engelsiz Yaşamın Gönüllülerine Ödül Töreni
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ve Engelsiz Öğrenci Topluluğu tarafından ‘En Gönüllüler Ödül Töreni’ düzenlendi. Törende, 2023 yılında engellilik alanında yapılan etkinliklere destek veren kişi ve kurumalara plaket takdim edildi.


Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonu’nda yapılan törene, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç da katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Tonguç, BTÜ’nün teknik alanlarda çalışmalar yapmakla birlikte toplumsal konulara da duyarsız kalmadığını  söyledi. Bu kapsamda Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğünü kurduklarını ifade eden Tonguç, “Koordinatörlüğümüz bünyesinde yaptığımız çalışmalara siz gönüllülerin ve öğrencilerin katkı vermesi bunu daha anlamlı ve güçlü kılıyor. Yıl boyunca STK’larla, kurum, kuruluş ve gönüllerimizle çok güzel çalışmalara imza attık. Bunu daha sistematik hale getirip, proje bazlı etkinlikler hedefliyoruz. Katkılarınız ve desteklerinizden dolayı her birinize teşekkür ediyorum” dedi.


“Bizim İkinci Kanadımız Gönüllüler”

Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Melda Medine Sunay ise “Üniversitemiz Engelsiz Koordinatörlüğünü tek kanatlı bir kuşa benzetiyorum. Uçmak istiyor ama tek kanadıyla uçamaz çünkü ikinci bir kanada ihtiyacı var.  İşte siz paydaşlarımız bizim ikinci kanadımızsınız. Eğer sizler olmasaydınız bu etkinliklerin hiçbiri yapamazdık. Bizden destek isteyen engelli öğrenci ya da personele yetişmezdik. Sizler sayesinde pek çok projeye imza attık bu nedenle sizlere bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından 2023 yılı boyunca üniversitede engellilik alanında yapılan etkinliklere destek veren kişi ve kurumalara plaketleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç tarafından takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
29 Aralık 2023
Çok Okunan Haberler