BTÜ ve SUBÜ Kalite İçin Bir Arada
Yazı Fontu

Kalitesi, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından tescillenen Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yine kalite için masanın etrafında toplandı. Yapılan değerlendirme toplantısında, kalite süreçlerine yönelik yeni fikirler ortaya çıktı.


Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ almaya hak kazanan 50 civarında üniversiteden biri olan Bursa Teknik Üniversitesi bu yönde yeni basamaklar çıkmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda daha önce kalite adına çalıştay, seminer ve eğitimlere imza atan BTÜ şimdi de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile “Akran Değerlendirmesi ” gerçekleştirdi. BTÜ ev sahipliğinde yapılan toplantıya; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Taşdemir ve Öğr. Gör. Seçil Kulaç, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selcen Vodinalı, Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Furkan Korkmaz, Fevzettin Aydın katıldı.


İleriye Dönük Planlamalara Fikir Katkısı

BTÜ Rektörlük binasında yapılan toplantıda, SUBÜ Kalite Koordinatörlüğü yetkilileri,  Kurumsal Akreditasyon Raporu ve Kurum İç Değerlendirme Raporunda belirtilen BTÜ’nün gelişmeye açık yönleri ile ilgili değerlendirme ve önerilerde bulundu. ‘Kaliteli üniversite’ mottosunu daha iyi seviyelere taşımak adına fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, izlenecek yol haritasında da iyileştirmelerde bulunuldu. Toplantıda sunulan önerileri değerlendiren BTÜ yönetimi ileriye dönük atacakları adımlarda bu hususları dikkate alacağını belirtti.


Amaç Daha Kaliteli Üniversiteler…

Gelen heyete katkıları için teşekkür eden Rektör Çağlar, kalite bağlamında iki üniversitenin ortak çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. Çağlar, “Öğretim programlarımızı, laboratuvar ve atölye altyapımızı çağın gerekleri doğrultusunda sistemli biçimde güncelliyoruz. BTÜ olarak iç ve dış paydaşlarımız ile birlikte hareket ediyor ve ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda YÖKAK akreditasyonu almaya hak kazandık. Biz de tescillenen kalitemizi daha da üst seviyelere çıkarmak için akran üniversitelerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her şey daha kaliteli üniversite, daha kaliteli bir öğretim programı için” dedi.

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
13 Aralık 2023
Çok Okunan Haberler