TUSAŞ Lift Up Programı Tanıtım Sunumu Yapıldı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) Üniversite İlişkileri Müdürü Süleyman Demir tarafından TUSAŞ Lift Up Programı tanıtım sunumu yapıldı. TUSAŞ hakkında da bilgi veren Demir, amaçlarının öğrencileri havacılık projelerine, akademisyenleri ise Ar-Ge çalışmalarına dâhil etmek olduğunu söyledi.


Mimar Sinan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen sunuma BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. TUSAŞ hakkında bilgilendirmelerde bulunan Süleyman Demir,  “İyi olan üniversitelerimizin neredeyse tamamının içerisinde olma gibi bir hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz ve bu doğrultuda BTÜ ile beraber neler yapabiliriz noktasını anlatmak için buradayız. Amacımız, öğrencilerin havacılıkta yetişerek ve havacılık projeleri yaparak mezun olmasını sağlamak ve ülkemizde bulunan 185 bin akademisyenimizi Ar-Ge projesi içerisine dâhil etmek” diye konuştu. Üniversitelere yönelik sundukları programlardan bahseden Demir, ilk olarak Akademik Ar-Ge Programlarını anlattı. Süleyman Demir; LIFT UP Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Destekleme Programı, LIFT UP+ Yüksek Lisans ve Doktora Bilimsel Araştırmalar Programı, LIFT UP++ Sanayi Odaklı Doktora Araştırmaları Programı, TUSAŞ Öğrenci Proje Takımlarını Destekleme Programı ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Programı’nın detaylarını aktardı.


Pek Çok Üniversiteye TUSAŞ Laboratuvarı

TUSAŞ Üniversite Araştırma Laboratuvarları hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Demir, pek çok üniversiteye TUSAŞ laboratuvarı kurduklarını söyledi. Buradaki amaçlarını aktaran Demir, “Savunma sanayi, havacılık ve uzay alanında çalışan lisansüstü öğrenci ve doktora sonrası araştırmacı yetiştirilmesi ve bu öğrencilerin TUSAŞ için stratejik alanlarda çalışabilmesi için şirkete kazandırılması, laboratuvar çalışmalarından önemli mühendislik problemlerin çözümleri ile uluslararası akademik çıktılar alınmasını sağlamak amaçlarımız arasında bulunuyor” dedi.


Proje Başvuru Portalı

Demir son olarak ise TUSAŞ-USİ Ar-Ge Projeleri Başvuru Portalı’ndan bahsetti. Burada Üniversite-Sanayi Ar-Ge Projeleri ara yüzünün bulunduğunu ifade eden Süleyman Demir, “Burası, araştırma laboratuvarlarında yapılacak projelerin duyurulduğu, çağrıya çıkıldığı, başvurusunun alındığı ve değerlendirildiği ara yüzdür. İş Birliği Talepleri ara yüzünde ise üniversite- sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında akademisyenler, TÜBİTAK ile ortaklaşa yürüteceği çalışmalar için taleplerini iletir” ifadelerini kullandı.


Sabah oturumuyla başlayan tanıtım programı öğleden sonra da devam etti.  Tanıtım programı kapsamında, TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Süleyman Demir öğleden sonra ise öğretim üyeleriyle bir araya geldi.  Demir, öğretim üyelerine TUSAŞ’ın programlarından bahsetti. Toplantıda, olası ortak çalışma alanları da ele alındı.


Tüm gününü BTÜ’ye ayırdığı için Süleyman Demir’e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, günün anısına hediye takdim etti.


 

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
11 Aralık 2023
Çok Okunan Haberler