TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nde Kuş Gözlemciliği Konuşuldu
Yazı Fontu

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konuğu oldu. Gündoğdu, ‘Kuş Gözlemciliği ve Türkiye'de Kuş Göçleri’ hakkında sunumunu gerçekleştirdi.


TÜBİTAK Bilim Söyleşileri BTÜ’den alanında uzman akademisyenleri ağırlamaya devam ediyor. Bu kez de Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu, Bilim Söyleşileri kapsamında Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinliğe, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Prof. Dr. Gündoğdu "Kuş Gözlemciliği ve Türkiye'de Kuş Göçleri" hakkında gerçekleştirdiği sunumunda, kuş gözlemcisi olabilmek için gerekli malzemeler, dünyada ve Türkiye'de kuş gözlemciliği, Türkiye üzerinden geçen kuş göç yolları, Bursa'nın kuş göçleri rotasındaki yeri gibi konu başlıklarını aktardı.


Türkiye’nin kuş çeşitliliğine dair önemli türleri gösteren Gündoğdu, kuşların ekolojileri hakkında da bilgi verdi.  Kuşlara ilgisi olan katılımcılara da seslenen Ebubekir Gündoğdu, dileyenleri BTÜ Kuş Gözlem Topluluğu’nun etkinliklerinde ağırlayacağını ifade etti.


Söyleşinin çok verimli olduğunu dile getiren Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Tokdil ise Prof. Dr. Gündoğdu’ya verdiği bilgiler için teşekkür etti.

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Derya PINAR
11 Aralık 2023
Çok Okunan Haberler