Engeller BTÜ İle Aşılıyor
Yazı Fontu

Hayata geçirdiği projelerde engelli bireylere de yer veren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de onları yalnız bırakmadı. BTÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen resim çizme etkinliğinde bir araya gelen engelli bireyler, canlı müzik eşliğinde günün tadını çıkardı. Velileri ise ‘Duygu Durumlarıyla Baş Etme’ başlıklı seminere katıldı.


BTÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, BTÜ Engelsiz Üniversite Topluluğu, BTÜ Müzik Topluluğu ve Simbiyoz Aktivite Derneği de destek verdi. Yıldırım Bayezid Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen programa, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç da katıldı. Tonguç, resim çizen özel bireylerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Engelli bireyler ise ellerine aldıkları boyalar ile hayallerini kâğıda resmetti. Birbirinden güzel resimlerin ortaya çıktığı program devam ederken velileri ise BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nuray Mustafaoğlu Çiçek tarafından verilen ‘Duygu Durumlarıyla Baş Etme’ konulu seminere katıldı.  Çiçek, seminerde ailelerle öz bilinç duyguları, duygusal yeterlilik, duygu sosyalleşmesi, duygusal düzenleme başlıklarını paylaştı, ailelerden gelen soruları yanıtladı.


Üniversitenin Kapıları Sizlere Her Zaman Açık

Seminer öncesi konuşan BTÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Melda Medine Sunay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili her yıl çalışma yaptıklarını kaydetti. Sunay, “Bu çalışmaları yaparken üniversitenin, her kesimden insana açık olduğunun farkındalığını aktarmaya çalışıyoruz. Üniversitelerde öğrenim gören işitme engelli, görme engelli ve bedensel engelli öğrenciler bulunuyor. Nadir de olsa down sendromlu ve otizmli bireyler de üniversite sıralarında oturabiliyor. Sizlerin de çocukları üniversiteli olabilir, üniversiteli oldukları andan itibaren onlara destek verecek Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ve akademik kadro var. Üniversitemizin kapıları her zaman sizlere ve çocuklarınıza açık”  dedi.


Programın kapanış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç da “Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüz bugün çok güzel bir programa imza attı. Bir tarafta öğrencilerimiz duygularını çizdikleri resimlerle kâğıda yansıtırken, onların velileri sizler de bu seminerden çözüme ulaşmak adına bir takım anahtarlar aldınız. Etkinliğe emek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Derya PINAR
06 Aralık 2023
Çok Okunan Haberler