Hayata geçirdiği projelerde engelli bireylere de yer veren  Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de onları  yalnız bırakmadı. BTÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen  resim çizme etkinliğinde bir araya gelen engelli bireyler, canlı müzik  eşliğinde günün tadını çıkardı. Velileri ise ‘Duygu Durumlarıyla Baş Etme’  başlıklı seminere katıldı.
    
BTÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, BTÜ Engelsiz Üniversite Topluluğu, BTÜ Müzik Topluluğu ve Simbiyoz Aktivite Derneği de destek verdi. Yıldırım Bayezid Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen programa, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç da katıldı. Tonguç, resim çizen özel bireylerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Engelli bireyler ise ellerine aldıkları boyalar ile hayallerini kâğıda resmetti. Birbirinden güzel resimlerin ortaya çıktığı program devam ederken velileri ise BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nuray Mustafaoğlu Çiçek tarafından verilen ‘Duygu Durumlarıyla Baş Etme’ konulu seminere katıldı. Çiçek, seminerde ailelerle öz bilinç duyguları, duygusal yeterlilik, duygu sosyalleşmesi, duygusal düzenleme başlıklarını paylaştı, ailelerden gelen soruları yanıtladı.
    
Üniversitenin Kapıları Sizlere Her Zaman Açık
Seminer öncesi konuşan BTÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç.  Dr. Melda Medine Sunay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili her yıl çalışma  yaptıklarını kaydetti. Sunay, “Bu çalışmaları yaparken üniversitenin, her  kesimden insana açık olduğunun farkındalığını aktarmaya çalışıyoruz.  Üniversitelerde öğrenim gören işitme engelli, görme engelli ve bedensel engelli  öğrenciler bulunuyor. Nadir de olsa down sendromlu ve otizmli bireyler de  üniversite sıralarında oturabiliyor. Sizlerin de çocukları üniversiteli  olabilir, üniversiteli oldukları andan itibaren onlara destek verecek Engelsiz  Üniversite Koordinatörlüğü ve akademik kadro var. Üniversitemizin kapıları her  zaman sizlere ve çocuklarınıza açık”   dedi.
    
Programın kapanış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç da “Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüz bugün çok güzel bir programa imza attı. Bir tarafta öğrencilerimiz duygularını çizdikleri resimlerle kâğıda yansıtırken, onların velileri sizler de bu seminerden çözüme ulaşmak adına bir takım anahtarlar aldınız. Etkinliğe emek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
    






                                    Bilimsel Araştırma Projeleri
                                
                                    Bursatto
                                
                                    Bütünleşik Yönetim Sistemi (BYS)
                                
                                    Ders Bilgi Paketi
                                
                                    e-Kampus
                                
                                    E-Kütüphane
                                
                                    e-Mevzuat
                                
                                    E-posta
                                
                                    Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)
                                
                                    Erasmus+
                                
                                    İdari Otomasyon
                                
                                    International Students
                                
                                    İş Talep Sistemi
                                
                                    Kurumsal Zeka
                                
                                    Laboratuvar Altyapısı
                                
                                    Merkezi Araştırma Laboratuvarı
                                
                                    Otomasyon
                                
                                    Senato / Yönetim Kurulu Kararları
                                
                                    Sürekli Eğitim Merkezi (SEM)
                                
                                    TEKNOFEST
                                
                                    Teknopark
                                
                                    Test Analiz
                                
                                    Yemek Hizmetleri
                                






