Otomotivin Lider Firmaları BTÜ’de buluştu
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) 2. Otomotiv Kariyer Seminerleri düzenlendi. Otomotiv sektörüne yön veren firma temsilcileri öğrencilerle buluşarak, tecrübelerini aktardı, iyi bir kariyer için sahip olunması gereken teknik ve becerileri paylaştı.


BTÜ’de öğrencilere yönelik kariyer etkinlikleri devam ediyor. Daha önce de düzenlediği etkinliklerle öğrencileri alanında yetkin isimlerle buluşturan BTÜ’de bu kez Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAGEM) tarafından 2. Otomotiv Kariyer Seminerleri düzenlendi. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleştirilen etkinliğin açılışına; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, otomotiv firmalarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan Rektör Çağlar, Bursa’nın otomotiv alanında öncü bir şehir olduğunu vurguladı. TOGG’un da Bursa’nın gurur markası olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çağlar, “Otomotiv alanındaki büyük ekosistemin uygun şekilde işlemesi ve gelişmesi için çok temel bir girdiye ihtiyaç duyulmaktadır o da nitelikli insan kaynağı” ifadelerini kullandı.


Nitelikli İnsan Kaynağına Yönelik Çalışmalar

BTÜ’nün nitelikli insan kaynağı ihtiyacına cevap verebilmek için önemli çalışmaları olduğunu belirten Çağlar, “Alanlarında uzman akademisyenlerimiz, donanımlı laboratuvarlarımız, atölyelerimiz ve uygulama ağırlıklı eğitim modelimizle sektörün ihtiyaç duyduğu bilgiyi öğrencilerimize aktarıyoruz. Öğrencilerimize henüz mezun olmadan iş tecrübesi de kazandırmak için İşletmede Mesleki Eğitim Programı’nı uyguluyoruz. Bu yıldan itibaren tüm öğrencilerimize kariyer planlama ve yapay zekâ dersleri vermeye başlıyoruz. Tüm çabamız, iş dünyamız ve ülkemiz için nitelikli insan kaynağı yetiştirmek adına. Tüm bunların yanında sektörün liderlerini, değerli tecrübelerini ve mezunlardan beklentilerini ilk ağızdan öğrencilerimize ulaştıran Otomotiv Kariyer Seminerleri gibi etkinlikleri de çok önemsiyoruz” diye konuştu.


Öğrencilere Tavsiyeler

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan BUKAGEM Müdürü Doç. Dr. Hasan Şahin ise “Bir işveren gençlerden her şeyden önce analitik düşünme ve sabır bekler. Bir diğer önemli unsur da, güvendir. İnsanlar size güvenmezse iş hayatında var olamazsınız. Kariyer planları yaparken, alışılagelmiş mesleklere değil gelecek vadeden mesleklere yönelin. Devir artık alın teri devri değil, akıl teri devridir” dedi. BTÜ elektrikli araç takımlarından Haciwatt Kaptanı Hilal Bukre Doğu ve SANCAR Takım Kaptanı Semih Mutlu ile Kariyer ve Gelişim Topluluğu Başkanı Simge Söyler, seminerlerin tüm öğrencilere fayda getirmesini diledi.


Yeşilova Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Selin Arslan, Şahince Otomotiv İnsan Kaynakları Sorumlusu Esra Çilliyüz ile Coşkunöz Holding İşveren Markası ve Çalışan Deneyimi Uzmanı Gözde Demir ise firma tanıtımlarında bulunarak insan kaynakları süreçlerinden bahsetti.


İyi Bir Kariyer İçin Sektörün Beklentileri…

Açılış konuşmalarının ardından panellere geçildi. Seminer kapsamındaki panellerde; Karsan, Bosch, Yeşilova, Coşkunöz, Valeo, Şahince Otomotiv ve Amperıno firmalarından temsilciler öğrencilerle bir araya geldi. Panellerde firmaların genel müdür, direktör ve müdür pozisyonlarında yer alan temsilcileri, tecrübelerini öğrenciler ile paylaşarak iyi bir kariyer için sahip olunması gereken teknik ve ince becerileri anlattı. Katılımcı öğrenciler ile firmalar arasında CV paylaşımı etkinliği düzenlenerek, teknik gezi organizasyonları için kayıt sağlandı.  Sabah oturumunda moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Ceyda Taşçıoğlu’nun üstlendiği,  ‘Dijital Dönüşümün Üretim Süreçlerine Etkisi Ve Nitelikli İstihdam İçin Beklentiler’ paneli gerçekleştirildi. Panelde,  Yeşilova Holding Ar-Ge Müdürü Emre Dolaylar,  Şahince Otomotiv Genel Müdürü Özgür Şahin ve Coşkunöz Metal Form Ürün Geliştirme Kısım Müdürü Dr. Emre Kurtuluş bilgi ve tecrübe aktarımında bulundu.


Mobilite Dönüşümü Nasıl Olacak?

Programın öğleden sonraki bölümünde ise Bosch Kıdemli İnsan Kaynakları Uzmanı Gizem Köksal Kaya, Valeo İnsan Kaynakları Ülke Yetenek Geliştirme Müdürü Nihan Karaer ve Karsan İnsan Kaynakları Sorumlusu Şükran Albayrak öğrencilerde aradıkları nitelikleri ve mobilite dönüşümü sonrası hangi alanlarda uzmanlık aradıklarını paylaştı. Elektrikli araçlar ve hidrojen yakıtlı araçların piyasaya girmesi ile birlikte değişen mobilite sektörü ve bu değişim sonucunda ortaya çıkan nitelikli istihdam ihtiyacı da paneller kapsamında değerlendirildi.


Son olarak moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Onur Genç’in yaptığı ‘Mobilite Dönüşümünde Endüstrinin Bugünü ve Yarını, Yeni Mezunlardan Beklentiler’ konulu panel gerçekleştirildi. Bu panelde ise Valeo Proje Direktörü Sinem Özyıldırım, Bosch Proje Direktörü Güray İkizalp, Karsan Ürün ve Proje Mühendisliği Müdürü İbrahim Egemen Akgül ve Amperino Kurucu Ortağı ve Tasarım Departmanı Lideri Cüneyt Tamaç paylaşımlarda bulundu. Program teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
05 Aralık 2023
Çok Okunan Haberler