Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Devir Teslim
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde devir teslim töreni yapıldı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Mağden görevini, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur’a devretti. 


Yıldırım Bayezid Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene katılan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Prof. Dr. Mağden’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Çağlar, “Değerli Dekanımız fakültemizin başarısını üst çıtalara taşımak için pek çok çalışmaya imza attı. Şimdi ise Dekanlık görevini Gül hocamız devralıyor. Yeni Dekanımız Prof. Dr. Gül Sayan Atanur’un görevi süresince fakültemizi uluslararası standartlara taşıyarak, hem akademik hem de öğrenciler adına önemli çalışmalar yapacağına inanıyorum. Yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Prof. Dr. Abdullah Mağden, bu zamana kadar görevini gururla yerine getirdiğini ifade etti. Mağden, görevi devrettiği Prof. Dr. Gül Sayan Atanur’un fakülte adına çok daha iyi çalışmalar gerçekleştireceğine inandığını dile getirerek kendisine başarılar diledi.


Yeni görevinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Dekan Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, akademik anlamda fakülteyi üst sıralara taşımak için var gücüyle çalışacağını kaydederek, öğrencilere yönelik pek çok önemli çalışmaya da imza atacaklarını belirtti.


Devir teslim törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Rektör Yardımcısı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Gökhan Gece, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Songül Akbulut Özen, Genel Sekreter Selim Uzun ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.


Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, lisans, yüksek lisans ve doktorasını Peyzaj Mimarlığı Alanında Ankara Üniversitesinde tamamladı. Yüksek lisans tezini “Tarihi Kentsel Sit Alanlarında Görsel Peyzaj Analizi”, doktora tezini “Planlı Konut Alanlarında Açık Alan Standartları” konularında hazırladı. Vakıfbank TAO’da TOKİ proje uzmanı olarak başladığı profesyonel meslek yaşamına, 2005 yılından itibaren akademisyen olarak devam etti. 2016 yılından bu yana Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu üyeliği görevini yürüttü ve 2021 yılında WHO Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Bilim Kurulu üyesi oldu. Temel ilgi alanı “kent ve doğa etkileşimi” olan Gül Sayan Atanur, Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım yarışmalarında ödüller aldı ve jüri üyeliklerinde bulundu.



HABER Derya PINAR
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
29 Kasım 2023
Çok Okunan Haberler