Türkiye genelinde başlatılan İsrail boykotuna,  yerleşkelerinde İsrail menşeli ürünlerin satışına yasakla destek veren Bursa  Teknik Üniversitesi'nden (BTÜ) yeni bir hamle daha geldi. BTÜ, İsrail’e destek  veren global ödeme sistemlerini terk ederek yerli kart Türkiye'nin Ödeme  Yöntemi'ne (TROY) geçme kararı aldı.
    
İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı insanlık dışı katliam sürerken, BTÜ bu vahşete karşı hayata geçirdiği hamlelerle tepkisini gösteriyor. Bu kapsamda ilk olarak panel ve çeşitli etkinlikler düzenleyen, yerleşkelerinde İsrail menşeli ürünlerin satışını durduran BTÜ şimdi de Bankalararası Kart Merkezi AŞ (BKM) tarafından kurulan ve işletilen TROY’a geçme kararı aldı. Anlaşmalı banka tarafından Mimar Sinan Yerleşkesi’ne stantlar kurularak, üniversite personelinin maaş kartlarının mevcut ödeme altyapısından çıkarılarak TROY’a geçmesi sağlandı. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar da stantları ziyaret ederek kendi kartının TROY’a geçişini gerçekleştirdi. Tüm personele TROY karta geçme çağrısında bulunan Rektör Çağlar, “İsrail, Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği katliamın boyutunu her geçen gün artırıyor. Biz bu vahşete, soykırıma karşı sessiz kalamayız. Bu nedenle yerleşkelerimizde İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurduk. Üniversitemizde öğrenim gören Filistinli öğrencilerimizle bir araya gelerek bu zor günlerinde acılarına ortak oluyoruz.” dedi.
    
Rektör Çağlar’dan Yerli ve Milli Ürüne Geçiş Çağrısı
İsrail’i boykot adına yeni bir adım daha  attıklarını ifade eden Çağlar, “Şimdi de üniversite personelimizin maaşını  aldığı kartların alt yapısını değiştiriyoruz. Tüm personelimizi Türkiye’nin ilk  ve tek yerli ödeme sistemi olan TROY’a davet ediyorum. İsrail ile yakın  ilişkisi olan mevcut kart ödeme sistemleri yerine yerli ürünümüzün kullanılması  çok önemli. Bu kapsamda da anlaşmalı banka tarafından üniversitemizde stant  kurularak geçiş aşamaları gerçekleştiriliyor. Bu değişim işlemi isteğe bağlı  olarak yapılıyor. Ancak arzumuz tüm personelimizin bu duyarlılığa yanıt vererek  standı ziyaret etmesinden yana. Üniversite olarak İsrail karşıtı  uygulamalarımız devam edecek” diye konuştu.






                                    Bilimsel Araştırma Projeleri
                                
                                    Bursatto
                                
                                    Bütünleşik Yönetim Sistemi (BYS)
                                
                                    Ders Bilgi Paketi
                                
                                    e-Kampus
                                
                                    E-Kütüphane
                                
                                    e-Mevzuat
                                
                                    E-posta
                                
                                    Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)
                                
                                    Erasmus+
                                
                                    İdari Otomasyon
                                
                                    International Students
                                
                                    İş Talep Sistemi
                                
                                    Kurumsal Zeka
                                
                                    Laboratuvar Altyapısı
                                
                                    Merkezi Araştırma Laboratuvarı
                                
                                    Otomasyon
                                
                                    Senato / Yönetim Kurulu Kararları
                                
                                    Sürekli Eğitim Merkezi (SEM)
                                
                                    TEKNOFEST
                                
                                    Teknopark
                                
                                    Test Analiz
                                
                                    Yemek Hizmetleri
                                






