BTÜ’nün Bir Projesine Daha TÜBİTAK’tan Destek
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Yeşil’in, ‘çocukluk yaşantısının yetişkinlik dönemine etkisinin’ araştırılmasının hedef alındığı projesi, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek programı kapsamında desteklenemeye değer bulundu. 


‘Çocukluk Çağı Travmalarının, Ebeveynler Arası Çatışma Çözümü, Duygu Düzenleme Güçlüğü ve Ebeveyn İstismar Farkındalığı ile İlişkilerin İncelenmesi’ başlıklı proje kapsamında; çocukluk dönemi olumsuz yaşantıların, yetişkinlik dönemindeki ilişkilere yansımasının aydınlatılması hedefleniyor.  Proje kapsamındaki araştırmanın başladığını ve 1 yıl süreceğini kaydeden Dr. Aslı Yeşil, “Mevcut çalışma kapsamında çocuk istismar ve ihmalinin etkilerinin nesilden nesle sürdürülmesinin altında yatan mekanizmaların aydınlatılması amaçlanıyor. Çocukluk çağı olumsuz yaşantıların, yetişkinlik döneminde eşlerin aralarında oluşan çatışmaları çözme yaklaşımlarına yansımaları, bununla birlikte çocuk ihmal ve istismar farkındalığının düzeyine yansımaları incelenecek. Araştırmaya, 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilecek” dedi.   


 FARKINDALIK İÇİN ERKEN MÜDAHALE YÖNTEMLERİ

Projeden elde edilecek sonuçların ne yapılabileceği konusunda bilgi vereceğini kaydeden Yeşil, “Bu projeden elde edilecek sonuçlarla, çocuk istismarı ve ihmalinin önlenebilmesi için başta ihmal ve istismar farkındalığının arttırılmasına yönelik eğitim programları olmak üzere çeşitli erken müdahale yöntemlerinin geliştirilmesi sağlanabilecek” diye konuştu.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Derya PINAR
26 Ekim 2023
Çok Okunan Haberler