BTÜ’de Filistin’de Yapılan Katliam Kınandı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Öğrenci Toplulukları, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği kanlı saldırıyı kınadı. Mimar Sinan Yerleşkesi’nde toplanan öğrenci ve üniversite personeli Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Genel Sekreter Selim Uzun’un da katıldığı cenaze namazı sonrası konuşan Filistinli öğrenciler, hastaneye yapılan saldırının insanlık dışı olduğunu söyleyerek bu vahşetin bir an önce durdurulmasını istedi. Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammet Yazıcı ise “Filistin halkını, yurdundan etmek istiyorlar. Ancak konuştuğumuz tüm Filistinli kardeşlerimiz ‘istedikleri kadar bombalasınlar, yaksınlar, yıksınlar, biz bir yere gitmeyeceğiz. Ya zafer ya şehadet’ diyorlar. Biz de dualarımızla her zaman onların yanındayız” ifadelerini kullandı.

18 Ekim 2023