‘Eğiticilerin Eğitimi’ Programı
Yazı Fontu

Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri olan Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) doktoralı öğretim elemanlarına ve öğretim üyelerine yönelik "Eğiticilerin Eğitimi" Programı düzenlendi.


Kalite ile akreditasyon süreçlerinin iyileştirilmesi ve eğitim-öğretim süreçlerinin gözden geçirilmesinin amaçlandığı programın ilk seminerinin konuğu, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Gülden Kaya Uyanık, Doç. Dr. Duygu Gür Erdoğan ve Prof. Dr. Mustafa Bayrakçı oldu. Seminer kapsamında; program çıktılarının gözden geçirilmesi, öğrenme çıktılarının yazımı, öğrenme çıktılarının yöntem ve ölçme-değerlendirme ile eşleştirilmesi konuları ele alındı.


Seminerde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun hazırladığı Kurumsal Akreditasyon Raporu’nun dikkatlice ele alındığını, güçlü ve zayıf yönlerin tespit edilerek gerekli güncelleme ve iyileşmelerin ise zaman içerisinde yapılacağını belirtti. Eğitim ve Öğretim Güncelleme Programı, bölümlerin kendilerine özel öğretim yöntem ve teknikleri ile bunlara dayalı ölçme araçlarının ele alınacağı çevrimiçi seminerler ile devam edecek.


YÖKAK, Nisan Ayı Kurul Toplantısında aldığı kararla Türkiye’deki 208 üniversite arasından 30 üniversiteyi, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akreditasyon belgesi almaya değer görmüştü. Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri olan Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde kalite süreçleri doğrultusunda eğitim ve çalışmaların devam edeceği bildirildi.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Aynur KAYA
FOTOĞRAF Aynur KAYA
06 Ekim 2023
Çok Okunan Haberler