BTÜ’de İlk Ders Heyecanı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) akademik yıl, bölüm açılış dersleri ile başladı.


Uzun bir yaz döneminin ardından BTÜ öğrencileri kampüsle buluşmanın heyecanın yaşıyor. Bölüm açılış dersleriyle başlayan 2023-2024 güz yarıyılında öğrenciler bölümlerinin düzenlemiş olduğu derslerde sektörden uzman isimlerle buluştu.


Eğitim-öğretim faaliyetlerini iş yaşamına entegre mezunlar verme misyonuyla şekillendirdiklerini vurgulayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bursa Teknik Üniversitesi olarak yeni dönemde aramıza yeni katılan öğrencilerimizle birlikte güzel bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize güçlü bir eğitim altyapısı sunmanın yanında, onları sektörün içinden alanında uzman uygulayıcılarla buluşturmanın ve deneyimlerinden faydalanmalarının önemine inanıyoruz. Bu kapsamda tüm bölümlerimizde dönemin ilk derslerinde sektörden isimlerle başlangıç yaptık.” şeklinde konuştu.


Öğrencileri alanında uzman isimlerle bir araya getirmeyi farklı etkinliklerle sürdüreceklerini vurgulayan Rektör Çağlar; “Kapsamlı ve yıl boyunca devam edecek bir program dahilinde ‘BTÜ Konuşmaları’ adı altında da çok önemli konukları üniversitemizde ağırlayacağız. Dileyen öğrencilerimiz seçmeli ders kapsamında programa birebir katılarak, dileyenler ise üniversitemiz youtube kanalından BTÜ Konuşmaları’mızı takip edebilecek. Öğrencilerimizin derslerle sınırlı kalmadan ufuk açıcı etkinlikler ve programlarla verimli bir dönem geçirmelerini planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Aynur KAYA
FOTOĞRAF Yasin ÇORBACI
03 Ekim 2023
Çok Okunan Haberler