“BTÜ Kültür Gezileri” Yaz Dönemi Tamamlandı
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi personel ve yakınlarına yönelik düzenlenen “BTÜ Kültür Gezileri”nde Bursa merkez ve ilçelerindeki tarihi ve doğa güzelliklerin bulunduğu lokasyonlara günübirlik ziyaretler düzenlendi. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının koordine ettiği geziler Temmuz ve Ağustos aylarının Cumartesi günleri gerçekleştirildi.


Gürsu Ericek Göleti ve Adrenalin parkı ile başlayan “BTÜ Kültür Gezileri” programı sonraki haftalarda sırasıyla İnegöl Kent Müzesi, Oylat Mağarası ve Şelalesi ile Dostum Macera Parkı, Gölyazı Apolyont Gölü ve Karacabey Longozu, Bursa Merkezde yer alan Tarihi İnkaya Çınarı, Hanlar Bölgesi, Panorama Müzesi ve Tophane Türbeler Ziyareti, Cumalıkızık, Saitabat ve Hünkar Köşkü Ziyareti, İznik ilçesinde Lefke Kapı, Yeşil Camii, Süleyman Paşa Medresesi, İznik Çini Fırınları, Ayasofya Camii, Murat Hamamı ve İznik Gölü Kıyısı ziyareti, Mustafakemalpaşa ilçesinde Suuçtu Tabiat Parkı ve Şelalesi gezileriyle devam etti.


Yıl içinde yurt içi ve yurt dışı turizminin ilgi odağı olan bölgelere düzenlenecek gezilerle tarihi ve kültürel mirasımızın birbirinden değerli eserleri ve tabiat varlıkları ziyaret edilerek Bursa ve çevresinin yakından tanıması amaçlanıyor.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Aynur KAYA
FOTOĞRAF
14 Eylül 2023
Çok Okunan Haberler