BTÜ – TENMAK Arasında İş Birliği Protokolü
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) arasında enerji, nükleer teknoloji, bor, nadir toprak elementleri ve temiz enerji teknolojileri gibi alanlara yönelik iş birliği protokolü imzalandı.


Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, TENMAK Başkanı Abdulkadir Balıkçı, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve TENMAK Uzmanları katılımda bulundu.


Araştırma Üniversitesi olarak AR-GE çalışmalarını özellikle önemsediklerini ve BTÜ akademik kadrosunun üniversite-sanayi iş birliği kapsamında proje geliştirme hususunda zaten yetkin ve aktif olduklarının altını çizen Rektör Çağlar, bu protokolün süreci daha dinamik hale getireceğini ifade etti.


Bursa Teknik Üniversitesi ile iş birliği gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını dile getiren TENMAK Başkanı Prof. Dr. Balıkçı da, gerek Bursa’daki sanayi kapasitesi gerekse de akademisyen altyapısının güçlü olmasının yeni fikirlerin geliştirilerek somut çözüm içeren proje çıktılarına dönüşmesine iyi bir zemin oluşturacağını belirtti.


Enerji, nükleer enerji, iyonlaştırıcı radyasyon, hızlandırıcı teknolojileri, nükleer teknoloji, bor, nadir toprak elementleri, temiz enerji teknolojileri alanlarında iş birliğine yönelik gerçekleştirilen protokol kapsamında, ilgili alanlarda her türlü eğitim, araştırma, geliştirme, yenilik, tasarım, teknoloji edinme, üretim, test, yerlileştirme çalışmalarına yönelik iş birliği faaliyetleri gerçekleştirilecek.


Protokol kapsamında taraflar karşılıklı olarak ihtiyaç duydukları hesaplama, analiz ve testler için birbirlerinin labotuvar ve araştırma altyapısından faydalanabilecek. Tarafların karşılıklı olarak mevcut imkânlardan faydalanarak seminer, konferans, çalıştay, bilimsel toplantı düzenleyebilmesi ve ihtiyaç halinde Üniversite’den eğitim seminerleri ve bilimsel toplantıların düzenlenmesi hususlarında destek alınması da iş birliği dahilinde görüşüldü.


TENMAK bünyesinde uzmanlık tezi hazırlayan veya yapılan bir araştırma, inceleme çerçevesinde görevli personelin, üniversite laboratuvar, uygulama tesisi gibi mevcut altyapılarından faydalanabilmesi de gerçekleştirilen protokol maddeleri arasında.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Aynur KAYA
FOTOĞRAF Aynur KAYA
14 Eylül 2023
Çok Okunan Haberler