BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Rektör Çağlar yayımladığı mesajda, Türk milletinin büyük zaferinin simgesi olan bu özel günde Türk milletinin özümsediği ve yaşam biçimi olarak benimsediği birlik ve beraberlik ruhunun önemine vurgu yaptı.



Rektör Çağlar mesajında, Başkomutan ve silah arkadaşlarının 26 Ağustos’ta başlayan yürüyüşlerinin 30 Ağustos 1922 Günü büyük zaferle taçlanmasının, Türk milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna yapabileceklerinin bir nişanı olduğunu vurguladı. Türk ve Dünya tarihinde bir dönüm noktası olan ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen bu muhteşem Zaferin, milletimizin azim ve kararlılığının tartışılmaz bir sonucu olduğunun da altını çizdi.


Çağlar mesajının devamında “Bugün, milletimizin birlik ve beraberlik içinde gösterdiği güçlü irade, ülkemizin her alanda başarıya ulaşmasının temel taşıdır. Bu anlamlı günde de Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık ruhuna sahip gençlerimiz ile geleceğe umutla bakıyoruz.


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) olarak, milli değerlerimizle yoğrulan, bilim ve teknolojiyi ileriye taşıyan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak olan gençlerimiz, büyük zaferin onurunu taşıyan ve geleceği şekillendiren bireyler olacaktır.


30 Ağustos Zafer Bayramı'nın milletimize kutlu olmasını diliyor, bu eşsiz zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.


Bu vesileyle, BTÜ ailesinin ve ülkemizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım” dedi.


 

ANAHTAR KELİMELER
HABER Aynur KAYA
29 Ağustos 2023
Çok Okunan Haberler