Yarışmada Başarılı Olan Öğrencileri Rektör Çağlar Kabul Etti
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar “Genç Ticaret Elçileri Projesi” Sunum yarışması başarılı olan öğrencileri kabul etti.


Genç MÜSİAD tarafından uygulamaya konulan ve BTÜ’nün de destek verdiği Genç Ticaret Elçileri Projesi sona erdi. Proje kapsamındaki çalışmalarda BTÜ’de öğrenin gören 1.300’ün üzerindeki uluslararası öğrenciden bazıları da yer aldı. Genç Ticaret Elçileri Projesi çerçevesinde yapılan sunum yarışmasına katılan BTÜ’lü uluslararası öğrencilerden ikisi de ödüle layık görüldü.


Genç MÜSİAD, Dünyanın 203 farklı ülkesinden uluslararası öğrencilerle Türkiye’nin yeni ticaret köprülerini kurmak ve ya var olanı geliştirmek amacı ile ve Genç Ticaret Elçileri Projesi uygulamaya koydu. Projenin bir etkinliği de sunum yarışması oldu. Projede yer alan uluslararası öğrencilerin çalışmalarını bir sunum şeklinde paylaştıkları yarışmada, dereceye giren BTÜ’nün iki uluslararası öğrencisini Rektör Çağlar makamında kabul etti. Kabulde, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Dış İlişkiler Ofis Başkanı Alev Cuydur’da hazır bulundu.


“Genç Ticaret Elçileri Projesi” kapsamında gerçekleşen sunum yarışmasında birincilik ödülüne layık görülen BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Afganistanlı Atıqullah Mohammadi ve yarışmada  ikinciliği elde eden Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Bangladeşli Mahadi Hasan, Rektör Çağlar’a proje kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar konusunda bilgi sundular.


Her iki öğrenciden de çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Çağlar, başarılarından dolayı gençleri kutladı. BTÜ’de öğrenim gören her bir uluslararası öğrencinin Türkiye ile kendi ülkelerinin hinterlandı arasında gönül köprülerinin yanı sıra ticaret köprülerini kuracaklarını ve geliştireceklerine inandığını vurguladı.


Üniversite ve iş dünyası arasında bir köprü oluşturarak ihracat bilgisi ve verimliliğinin artırılmasının hedefleyen Genç MÜSİAD’ın projesi ile ülke ihracatının artacağını ifade eden Çağlar, proje katılımcısı öğrencilerin Türkiye’de dış ticaret yapan ve yabancı dil bilen dış ticaret personeli ihtiyacı bulunan firmalarda istihdamlarının gerçekleşeceğini ifade etti.


Dünyayı Tanıyan Öğrenciler Yetiştiriyoruz


Rektör Çağlar, gerçekleşen Genç Ticaret Elçileri sunum yarışmasında derece alan öğrencileri kabulünde, projeyi ve bu kapsamda yürütülen çalışmaları öğrencilerin gelecekleri açısından önemsediğinin altını çizdi. Öğrencilerin akademik anlamda yetişmiş olmalarının yanı sıra mevzuatı ve dış ticareti bilen, dünyayı tanıyan, yaşananlardan haberdar ve bilgi sahibi olarak geliştiklerini söyledi. Rektör Çağlar “Bu projenin kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerimize katkı sağlamaktır. Projenin yürütülmesinde katkı veren herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
14 Ağustos 2023
Çok Okunan Haberler