“Telefonumu Kaybettim” Skeci Sahnelendi
Yazı Fontu

Bursa Tiyatro Okulu'nun, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile sahnelediği “Telefonumu Kaybettim” başlıklı tek perdelik skeç, Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) sahnelendi. Çok sayıda seyircinin ilgi ile izlediği gösterinin organizasyonunu BTÜ Sağlıklı Yaşam ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü üstlendi.  Etkinliğin organizasyonuna öğrenci toplulukları da destek verdi.


Tamamı gençlerden oluşan oyuncuların başarı ile sergiledikleri skecin konusu, uzmanlarca çağımızın hastalıklarından biri olarak tanımlanan “bağımlılık” oldu. Tiyatro dili ile bağımlılığın anlatıldığı skeç izleyicilerin beğenisini kazandı.  


Komedi unsurları ile bezeli olan skeçte Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Tiyatro Okulunun oyuncuları gösterdikleri performans ile seyircilerden alkış aldı.


Mimar Sinan Yerleşkesi Erguvan Salonda sahnelenen “Telefonumu Kaybettim” başlıklı skeç gösterisinin seyircileri arasında BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’da yer aldı. Çağlar’ın program öncesi yaptığı konuşmanın konusu da bağımlılıkla mücadele oldu. Gençlerin her türlü bağımlılıktan uzak durmalarının önemine dikkat çeken Çağlar, bağımlılıklara olan esaretin, bireyin yaşam kalitesini hayat boyu olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.


Rektör Çağlar konuşmasında Cumhurbaşkanlığı’nın önderliğinde Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi üst kurumların bağımlılıkla mücadele konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu bağlamda Bursa Valiliği’nin öncülüğünde Bursa’da da çeşitli çalışmalar gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Çağlar konuşmasının devamında şunları söyledi:


“Bursa Teknik Üniversitesi olarak biz de bağımlılıkla mücadele konusunda çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm gençlere ve toplumun tamamına ulaşarak bağımlılıkları ve olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile paydaş olarak bir dizi çalışma başlattık. Ödüllü Kısa Film ve Reels yarışmaları, ayrıca senaryo yarışmaları düzenliyoruz. 13 Ağustosa kadar bu yarışmalara başvuru yapabilirsiniz. Yine Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa düzenlediğimiz bugünkü etkinliğimiz ise teknoloji bağımlılığını ele alıyor.


Bu çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, Bursa Tiyatro Okulu’na, Sağlıklı Yaşam ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörümüz Gazanfer Anlı hocamıza ve katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”.

HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
28 Temmuz 2023
Çok Okunan Haberler