Özel Öğrenciler Kep Attı
Yazı Fontu

Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, bir günlüğüne üniversiteli oldu. Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) sosyal sorumluluk projesi olarak uyguladığı "Bir Günlüğüne Üniversiteli Oldum” etkinliğinin ikincisi gerçekleştirdi.


"Bir Günlüğüne Üniversiteli Oldum” projesi kapsamında Bursa Yıldırım İlçesi Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri BTÜ’nün “özel” öğrencileri oldu. BTÜ’nün bu “özel” öğrencileri, kendileri için hazırlanan eğitim programını başarı ile bitirmelerinin ardından keplerini havaya atarak, mezuniyet sevinci yaşadı.


BTÜ, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin üniversiteyi tanımaları, eğitimde daha fazla yer almalarını sağlamak ve eğitim gereksinimlerine dikkat çekmek amacıyla, geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu ‘Bir Günlüğüne Üniversiteli Oldum Projesi’nin ikincisini gerçekleştirdi. BTÜ proje kapsamında hazırladığı etkinliklerde, Bursa Yıldırım İlçesi Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.


BTÜ’nün çok sayıdaki sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Bir Günlüğüne Üniversiteli Oldum” projesinde bu yıl Bursa Yıldırım İlçesi Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri konuk oldu. Özel öğrenciler üniversitede eğitim mahiyetinde düzenlenen bir günlük etkinliklerde “üniversiteli” oldular.


Özel eğitime gereksinim duyan bireyler hakkında toplumsal farkındalık düzeyini yükseltmeyi hedefleyen BTÜ, Bursa Yıldırım İlçesi Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu’nun özel gereksinimli öğrencilerine, çeşitli aktiviteler içeren bir günlük temsili üniversite eğitimi verdi. Öğrenciler, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun’un verdiği dersi ilgi ile izlediler. Ceyhun’un verdiği dersin ardından kendileri için hazırlanan diğer aktiviteleri de tamamlayan öğrenciler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç’un elinden temsili mezuniyet belgelerini aldılar.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, engelli öğrenciler için hazırlanan temsili mezuniyet töreninde bir konuşma yaptı. Tonguç konuşmasında etkinliğin BTÜ, Yıldırım İlçe Belediyesi, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin yanı sıra Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu yönetiminin iş birliğinde düzenlendiğini söyledi. Toplumda özel gereksinimli bireyler ve onların eğitimi konusunda farkındalık düzeyi artması konusunda “Bir Günlüğüne Üniversiteli Oldum” projesinin önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Öğrenci topluluklarının da bu programda görev almalarından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Tonguç, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sona erdirdi.


Temsili mezuniyet belgelerini Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç’tan alan Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, keplerini attılar. Bu özel mezunlar, ailelerinin de katıldıkları törende mezuniyet sevinçlerini doyasıya yaşadılar.


BTÜ, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü’nün yanı sıra Kızılay Öğrenci Topluluğunun katkı verdiği  “Bir Günlüğüne Üniversiteli Oldum Projesi" etkinlikleri Mimar Sinan Yerleşkesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl da İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri proje kapsamında Bursa Teknik Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklere yer almış ve kep atma heyecanı yaşamıştı.

Çok Okunan Haberler