9. Rektörlük ve Gençlik Kupası Spor Turnuvası Ödülleri Sahiplerini Buldu
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) personel ve öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 9. Rektörlük ve Gençlik Kupası Spor Turnuvası sona erdi. Bu yıl uygulanan hibrit eğitim sistemi nedeni ile toplam 6 kategoride gerçekleşen Turnuva’da dereceye giren takımlar ve sporcular düzenlen törenle ödüllerini aldılar.


Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 9. Rektörlük ve Gençlik Kupası Spor Turnuvası’nın Ödül Töreni, Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleştirildi. BTÜ personeli ve öğrencisi sporcuların ödüllerini aldıkları törene Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Selim Uzun, Daire Başkanları, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.


Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar yaptığı tebrik konuşmasında turnuvada emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür ederek, katılımcıları tek tek kutladı. Spora toplumun tüm kesimlerinde ve her yaş kategorisinde ihtiyaç duyulduğunu belirten Çağlar ‘Sağlıklı bir yaşam için tüm bireyler sağlıklarını iyi yönde etkileyecek spor seçeneklerini değerlendirmelidir. Hayatın her alanında etkili bir bakışa sahip olmak için de spor yapmaya ihtiyaç var. Bu sene Rektörlük Kupası Spor Turnuvası’nın dokuzuncusunu düzenledik. Bu yıl yaşanan asrın felaketi nedeni ile yürüttüğümüz hibrit eğitim sistemi özellikle öğrenci bağlamında katılımcı ve müsabaka gerçekleştirilecek branş sayılarının azalmasına neden oldu. Umut ediyorum gelecek yıllarda tekrar eski düzeyine döner ve daha da fazla sporcu, daha fazla spor branşında mücadele ederler. Birazdan derece sahiplerine vereceğimiz madalyaların manevi değerinin ön planda olduğunu hatırlatıyor, spor turnuvasına katılan tüm personeli ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.’ Şeklinde konuştu.


Rektörlük Kupası 9. Spor Turnuvası’nda derece alan takım ve katılımcılara madalya ve kupaları, Rektör Çağlar ve Rektör yardımcıları tarafından takdim edildi. Etkinlikte, BTÜ’nün son derece başarılı ile geçirdiği TEKNOFEST 2023 sürecine katkı veren personele de teşekkür belgeleri verildi.


  

Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç branşlarında düzenlenen turnuvada başarılı olarak derece alanlar aşağıdaki şekilde oluştu:



Futbol Personel Kategorisi

1.        FC İTBF

2.        Yapı Teknik

3.        Doğa Bilimleri Fakültesi


Futbol Öğrenci Kategorisi

1.        Yıldızlar

2.        Real Bursa Teknik

3.        Afrika Mali Gücü 


Basketbol Personel Kategorisi

1.        Tech Titans

2.        Hesap Karıncaları

3.        BTÜ Güvenlik


Masa Tenisi Personel Kategorisi

1.        Güneşay Çimen

2.        Ahmet Aydın

3.        Rıdvan Şimşek


Masa Tenisi Öğrenci Kategorisi

1.        Wahib Hael Abdulwareth Maqbel

2.        Muhammet Karadoğan


Satranç Kategorisi

1.        Bilal Çalık - 1 Adet Altın Madalya

2.        Furkan Kurtça - 1 Adet Gümüş Madalya

3.        Ayhan Özkan - 1 Adet Bronz Madalya

HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Ece GAZİOĞLU
16 Haziran 2023
Çok Okunan Haberler