Tütünsüz Bir Nefes İçin, Sen de İlk Adımını At

“Tütünsüz Bir Nefes İçin, Sende İlk Adımını At” sloganıyla Bursa Teknik Üniversitesi’nde düzenlen “Dünya Tütünsüz Günü” etkinlikleri kapsamında personel ve öğrencilere korbonmonoksit gazı tespit testi yapıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi’nde “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” kapsamında tütün bağımlılığıyla mücadele ve tütün bağımlılığı konularında farkındalık oluşturmak amacıyla uzman sağlık personeli tarafından tarama testi yapıldı. Mimar Sinan ve Yıldırım Beyazid Yerleşkelerinde oluşturulan farkındalık noktalarında personel ve öğrencilere Yıldırım 2 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından insan nefesindeki korbonmonoksit gazı tespit testi uygulandı.

Tütün bağımlılığı ve tütünle mücadele konularında merak edilen soruları da yanıtlayan Yıldırım 2 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi Doktoru Şeyma Besler,  tütün bağımlılığının azaltılmasının önemine vurgu yaparak karşılaştıkları ilgiden memnun olduklarını belirtti.

HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ