Rektör Çağlar’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Yazı Fontu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar; “Geleceğe umutla ve güvenle bakmamızda en büyük dayanağımız olan gençlerimize inanıyor ve onları geleceğe hazırlamak adına sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.

 

Rektör Naci Çağlar, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Çağlar; 19 Mayıs’ın, milletimizin Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde işgal devletlerine karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı olduğunu vurguladı. Vatanın işgal altında olduğu ve milletin özgürlüğüne kast edildiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adımla bağımsızlık mücadelemizi başlattığını ve bu günü armağan ederek, gençlerimize olan inancını ortaya koyduğunu söyleyen Rektör Çağlar sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bağımsızlığımızın kazanılmasında önemli rol oynayan gençlerimiz, geleceğe güven ve umutla bakmamızdaki en büyük etmendir. Genç nüfusuyla öne çıkan ülkemiz, bu nüfusunu gelişime odaklı kullanabilmektedir. Yerli ve milli üretimimiz olan otomobil, İHA, SİHA, motor, helikopter, uçak, gemi ve uydularımızla girdiğimiz yeni Türkiye Yüzyılında, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma noktasında gençlerimiz en büyük güven ve dayanağımızdır. BTÜ olarak, gençlerimize güveniyor ve onları geleceğe hazırlamak adına sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

HABER Sedat ÖZÇALIK
18 Mayıs 2023
Çok Okunan Haberler