BTÜ'lü Atlet Yunus Emre Gümüş Türkiye 2.si Oldu
Yazı Fontu

ÜNİLİG Atletizm Türkiye Şampiyonası uzun atlama branşında, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Yunus Emre Gümüş Türkiye ikincisi oldu. BTÜ öğrencisi başarılı atlet Yunus Emre Gümüş’ü Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar makamında kabul etti.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Manisa'da düzenlenen Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) Atletizm Türkiye Şampiyonasından BTÜ’lü sporcu Yunus Emre Gümüş madalya ile döndü. Üç gün süren şampiyonada Bursa Teknik Üniversitesi öğrencisi Yunus Emre Gümüş, uzun atlama branşında Türkiye 2.nciliğini elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Atletizm Pisti'nde düzenlenen şampiyonaya 40 üniversiteden 152 kadın, 266 erkek olmak üzere toplam 418 sporcu katıldı.


Şampiyonadan madalya ile dönen BTÜ öğrencisi başarılı atlet Yunus Emre Gümüş’ü Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar makamında kabul etti. Görüşmede Öğretim Görevlisi Coşkun Rodoplu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Erman ve Şube Müdürü Rıdvan Can da hazır bulundu. Rektör Çağlar, gümüş madalya kazanan Gümüş ile bir süre görüştü.


Rektör Çağlar, başarılı sporcu ile yaptığı görüşmede; “Üniversitemiz adına katıldığın ÜNİLİG Atletizm Türkiye Şampiyonasından başarı ile dönmen bizler için çok değerli. Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin sportif alanda yer almalarını ve mücadele etmelerini önemsiyoruz. Bu süreçte sporun öğrencilerimize kattıklarının yanı sıra müsabakalardan madalya kazanmaları da bizleri sevindiriyor. Bu nedenle Müsabakalara katılma cesareti gösteren ve madalya kazanan Yunus Emre Gümüş’ü tebrik ediyorum. Spor hayatına devam eden öğrencilerimize destek olan ve müsabakalara yönlendiren Öğretim Görevlimiz Coşkun Rodoplu’ya da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Akademik ve sportif başarıyı bir arada sürdüren Yunus Emre Gümüş, BTÜ yönetiminin öğrencilerine her alanda olduğu gibi sporda da destek verdiğini söyledi. Gümüş, kendisine ve diğer öğrenci arkadaşlarına verilen destek için Rektör Çağlar’a teşekkür etti. ÜNİLİG Atletizm Türkiye Şampiyonasından madalya ile dönmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
12 Mayıs 2023
Çok Okunan Haberler