BTÜ’den Engelli Öğrenci ve Personele Yönelik Önemli Toplantı
Yazı Fontu

Engelliler Haftası (10-16 Mayıs) kapsamında Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü organizasyonunda engelli öğrenci ve personele yönelik toplantı gerçekleştirdi.


BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Engelli Birim Koordinatörü Doç. Dr. Melda Medine Sunay, Genel Sekreter Selim Uzun, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Erman, Yapı işleri Daire Başkanı Emre Kılınçer ve Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Mücahit Karacif katıldı.


Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nün öncülüğündeki toplantıda BTÜ’de öğrenim gören engelli öğrencilerin, eğitim öğretim ortamından ve fırsatlarından maksimum düzeyde yaralanması için yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca BTÜ’de öğrenim gören engelli öğrenci ve personelin sayıları ve engel gruplarına ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı.


Engel gruplarına göre öğrencilerin ve personelin ihtiyaç duyduğu malzemelerin BTÜ’de bulunduğu, yeni teknolojik donanımların takip edilerek ihtiyaç duyulanların temin edilmesi, mekânda erişilebilirlik açısından gerekli yatırım ve tadilatların hızlandırılması yönünde de görüş birliğine varıldı. Hibrid eğitim modeli nedeniyle yüz yüze yapılacak etkinlikler yerine 11 Mayıs 2023 tarihinde Engelliler Günü'ne uygun webinar yapılması da karara bağlandı.


Webinara yönelik duyuru için TIKLAYINIZ

HABER Ersel KİRAZ
11 Mayıs 2023
Çok Okunan Haberler