Yükseköğretim Kalite Kurulundan BTÜ’ye Kurumsal Akreditasyon
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu. BTÜ’nün’; eğitim-öğretim, Ar-Ge, toplumsal katkı gibi temel faaliyet alanlarındaki işleyiş mekanizmaları YÖKAK tarafından tescil edildi.


Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) Nisan Ayı Kurul Toplantısında aldığı kararla Türkiye’deki 208 üniversite arasından 30 üniversite, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akreditasyon belgesi almaya değer görüldü. YÖKAK’ın yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uyguladığı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında, akreditasyon almaya hak kazanan 30 üniversite arasında Bursa Teknik Üniversitesi de yer alma başarısı gösterdi.


Kurumsal Akreditasyon Programı'nın yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlardan biri haline geldiğini belirten YÖKAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı, program kapsamında; yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesinin, liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı gibi faaliyet alanlarının tümünün değerlendirildiğini vurguladı. Kurumsal akreditasyon belgesi alan üniversitelerin temel işleyiş mekanizmalarının tescillendiğini dile getiren Çufalı; “YÖKAK'tan Kurumsal Akreditasyon belgesi almış bir yükseköğretim kurumu, temel faaliyet alanlarında kamuoyuna vadettiği hedeflere ulaşmayı güvence altına almak için ilgili mekanizmaları oluşturuyor. Üniversiteler bunların önemli bir bölümünü iyi biçimde çalıştırıyor, izliyor ve iyileştiriyor.” dedi.


YÖKAK Başkan Vekili Çufalı, ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda da YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verilen yükseköğretim kurumlarının bilgilerinin yer aldığını hatırlattı.


Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akreditasyon belgesi almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Rektör Çağlar, Kurumsal Akreditasyon'a sahip bir üniversitenin diğer üniversitelere göre öne çıkan yönleri olduğunu söyleyerek “Bursa Teknik Üniversitesi olarak iç ve dış paydaşlarımız ile birlikte hareket ediyor ve ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. YÖKAK akreditasyon sürecinde de üniversitelerin tüm iç ve dış paydaşlarının katılımı önemseniyor. Öğrencilerimizin geri bildirimlerini dikkate alarak karar alma süreçlerine yansıtıyoruz. Öğretim programlarımızı çağın gerekleri doğrultusunda sistemli biçimde güncelliyoruz. Laboratuvar ve atölye altyapımızı, Ar-Ge yetkinliklerimizi sürekli biçimde geliştiriyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın doğal bir yansıması olarak YÖKAK akreditasyonu ile Üniversitemiz; temel faaliyet alanlarında kamuoyuna vadettiği hedeflere ulaşmayı güvence altına almak için ilgili mekanizmaları oluşturduğunu tescillemiş bulunuyor” ifadelerini kullandı.

HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Alper KESKİN
08 Mayıs 2023
Çok Okunan Haberler