TEKNOFEST 2023 Finalistleri Hacıwatt Ve Sancar Elektrikli Araç Takımları Yola Çıktı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci toplulukları tarafından kurulan onlarca takım altında yaklaşık 500 öğrenci “TEKNOFEST 2023 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” yarışmalarına başvurdu. Her birinin çeşitli fikir ve projeler ile katıldıkları TEKNOFEST 2023 teknoloji yarışmalarının zorlu elemelerini, BTÜ takımlarından 10’u geçerek finallerde yarışmaya hak kazandı.


TEKNOFEST 2023’ün önemli yarışmalarından biri olan “TÜBİTAK Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. Elektrikli araç yarışlarında final hakkı kazanan BTÜ takımları Hacıwatt ve Sancar için Yıldırım Beyazid Yerleşkesinde uğurlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Selim Uzun, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, öğretim elamanları ve idari personel katıldı.


Prof. Dr. Naci Çağlar: BTÜ’lü Öğrenciler Hazırladıkları Yenilikçi Projeler ile Dikkat Çekiyor

Hacıwatt ve Sancar takımlarının TÜBİTAK Gebze Yerleşkesine uğurlama töreninde konuşan Rektör Naci Çağlar, TEKNOFEST’in yerli ve milli teknolojinin oluşması ve gelişmesindeki önemine vurgu yaptı. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarının; sanayi, yerel yönetim ve üniversite iş birliğinin verimli sonuçlarını ortaya koyan bir platform olduğunun da altını çizen Çağlar “Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi hedeflerini gerçekleştirme yoluna gençleri de ortak eden TEKNOFEST yarışmalarında tüm üniversitelerimizin ve katılan tüm takımların çalışmalarını çok değerli buluyorum. Bu üniversiteler arasında BTÜ’lü öğrencilerin hazırladıkları yenilikçi projeler ile dikkat çekmesi de bizi de son derece mutlu ediyor" dedi. Yıldırım'da yerel yönetim ve akademi arasında gerçekleşen iş birliğinin verimli sonuçlar ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Rektör Çağlar, desteklerinden dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a teşekkür etti. Rektör Naci Çağlar, TEKNOFEST 2023'ün finallerine kalan tüm öğrencileri ve akademik danışmanlarını tebrik ederek yarışmalarda başarılar diledi.


Başkan Oktay Yılmaz:  BTÜ Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine Çok Önemli Katkılar Sağlıyor

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, BTÜ’nün 10 takımla finallerde yer aldığını hatırlatarak gençlere başarılar diledi.  Yılmaz, "Türkiye son yıllarda, milli teknoloji alanında büyük sıçrama yaptı. Bursa Teknik Üniversitemiz de ortaya koyduğu çalışmalarla ülkemizin milli teknoloji hamlesine çok önemli katkılar sağlıyor“ şeklinde konuştu.

HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
24 Nisan 2023
Çok Okunan Haberler