BTÜ 2024-2028 Stratejik Plan Çalışmaları Devam Ediyor
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) “Misyon, Vizyon ve Temel Değerler Bildirimi Çalıştayı” 8 Mart’ta Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonda gerçekleştirildi.


BTÜ Strateji Daire Başkanlığı tarafından yapılan ve 2024-2028 dönemi stratejik plan hazırlık çalışmalarının üçüncüsü olan bu çalıştay, Üniversiteyi temsil eden değerlerin belirlenmesi amacıyla akademik ve idari personelin ortak katılımıyla masaya yatırıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ’nün uzun vadeli hedeflerinin belirlendiği ve bu hedeflere ulaşmak için kullanılacak kaynakların tahsis edildiği bu çalışmayı çok değerli bulduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, değişimin yakalanması, güncellenmesi, amaç ve vizyonun ortaya konulması anlamında katkı sağlayacak olan stratejik plan çalışmaları süresince emeği geçen personele kolaylıklar diledi.


BTÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Efendioğlu ise çalıştayın amacı hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Hazırlık çalışması, durum analizi, geleceğe bakış, farklılaşma stratejisi ve strateji geliştirme bölümlerinin nelerden oluşacağı hakkında görüşlerini bildiren Efendioğlu, 2024-2028 Stratejik Plan Çalışmaları kapsamında görev alan akademik ve idari personele başarılar diledi.


Eğitim öğretim altyapısının geliştirilmesi, lisansüstü programların çeşitlilik sayısının ve uluslararası hareketliliğin artırılması başlıklarının işlendiği Stratejik Plan Çalışmaları kapsamında; araştırma altyapısının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası paydaşlarla iş birliğinin ve girişimciliğin artırılması hedefleri üzerinde çalışmalarda bulunuldu. Mali kaynakların artırılması, nitelikli personel istihdamının sağlanması, engelsiz mekânların oluşturulması ve kurumsal yönetişim süreçlerinin iyileştirilmesi hedefleri üzerinde çalışılan toplantıda ayrıca verimliliğin artırtılarak BTÜ’nün misyon ve vizyonuna uygun ortak planlar üzerinde uzlaşı sağlandı.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
13 Mart 2023
Çok Okunan Haberler