BTÜ Personeli ve Öğrencilerinden Afet Bölgesine Yardım Seferberliği
Yazı Fontu

Türkiye'yi yasa boğan Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından, bir yandan enkaz altında kalan vatandaşlarımız için kurtarma çalışmaları sürerken, diğer yandan depremden etkilenenlerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan yardım kampanyaları devam ediyor.


BTÜ personeli ve öğrencileri Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan iki büyük depremin yaralarını sarmak için tek yürek olarak hareket ediyor. Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) başlatılan yardım kampanyasında toplanan ilk malzemeler 7 Şubat tarihinde yola çıkarıldı. Elektrikli ısıtıcı, kömür sobası, bot, yatak, yastık, nevresim takımı, cep ısıtıcısı, powerbank, jenaratör, bebek bezi, hijyen malzemeleri, enerji verici gıdalar, ekmek, su, meyve suyu konserve ve hazır gıda gibi ürünlerin yer aldığı yardım kolileri BTÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının kontrolünde B Blok fuaye alanında toplandı.


Kışlık Malzeme Temini İçin Seferberlik Başlatıldı


Mevsim şartları ve havanın soğuk olması nedeniyle öncelikle kışlık malzemelere yoğunlaşılan BTÜ’de, vatandaşlarımız için daha önce kullanılmamış uyku tulumu, bot, mont, battaniye, kışlık kıyafet gibi malzemelerin teminine özen gösterildi.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamış olduğu öncelikli ihtiyaç listesi doğrultusunda teminlerin devam ettiği BTÜ’de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile eş güdümlü bir şekilde çalışmalar devam ediyor.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
08 Şubat 2023
Çok Okunan Haberler