İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimleri Devam Ediyor
Yazı Fontu


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından ‘İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu’ olarak yetkilendirilen Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) sekizinci eğitimini tamamladı.


BTÜ Orman Fakültesi kontrolünde gerçekleştirilen eğitim kapsamında, İHA-1 düzeyi eğitim sertifikası için 4 gün süren 32 saatlik teorik ve uygulama eğitimleri yapıldı. Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan 56 kişilik kurs grubuna verilen eğitimin ardından sertifikaları, Orman Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve Prof. Dr. Turan Sönmez tarafından verildi.


17-18 ve 24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen sekizinci eğitim programına, Arş. Gör. Burhan Gencal ve Arş. Gör. Emre Kılınçarslan katkı sağladı. Bu eğitim ile toplam 399 kişiye İHA1 Ticari Pilot Sertifikası verildi. Eğitim sırasında BTÜ ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı projeler kapsamında; Termal kamera sistemleri, Multispectral (çok bantlı) kamera sistemleri ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne ait Yangın Komuta Aracı ve entegre drone sistemlerinin teknik özellikleri katılımcılara detaylı olarak aktarıldı.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
09 Ocak 2023
Çok Okunan Haberler