Bursatto'nun Danışmanlık Verdiği ‘Özdilek Holding Özveri Ar-Ge Merkezi'ne Çifte Ödül
Yazı Fontu


Bursatto aracılığı ile Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin’in akademik danışmanlığını yürüttüğü Özdilek Holding Özveri Ar-Ge Merkezi, RDCONF – Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı’nda sunduğu bildiriler ile Ar-Ge ve İnovasyon Bildiri Ödülleri 2022’de 1’incilik ve 3’üncülük elde ederek iki ödülün sahibi oldu. 


Her yıl düzenlenen Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı’nın (International Conference on Design, Research and Development) 2022 yılındaki ayağı geçtiğimiz aralık Ayında online olarak gerçekleşti. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, Ar-Ge Enstitüleri ve Laboratuvarları, lisans, yüksek lisans ve doktora adayları, bilim insanları, akademisyenler, teknoloji start-upları, danışmanlar ile kurumsal profesyonellerin katılım gösterdiği konferansın onur konukları da T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal oldu. Konferansta Mühendislik, mimarlık, planlama ve tasarımın (Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama, Endüstri Ürünleri Tasarımı) yanı sıra doğa bilimleri gibi alanlarda çok sayıda bildiri sunuldu. Konferans kapsamında, tasarım, üretim ve yazılım yapan sanayi kuruluşlarını Ar-Ge ve yenilik çalışmalarına teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla “RDCONF Ar-Ge ve İnovasyon Bildiri Ödülleri 2022” de verildi.


“Literatürde yer alması bizleri sevindiriyor”


Özveri Arge Merkezi’nde yürütülen çalışmalara akademik danışmalık veren Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, “RDCONF Ar-Ge ve İnovasyon Bildiri Ödülleri 2022”de elde ettikleri başarı hakkında bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Bilgin açıklamasında Bursatto tarafından verilen desteğin elde ettikleri başarıda önemli yer tuttuğunu kaydetti. Özdilek Holding’in çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Bilgin, Özveri Ar-Ge Merkezi’nin yenilikçi, modern ve teknolojik yaklaşımlar ile katma değeri yüksek inovatif ürünlerin üretilmesi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarda bilimsel desteği, BTÜ Bursatto ve BTÜ’nün deneyimli öğretim elemanlarının verdiğini söyledi.


“RDCONF Ar-Ge ve İnovasyon Bildiri Ödülleri 2022” elde edilen başarının tesadüf olmadığının altını çizen Prof. Dr. Bilgin, Bursatto ve Özdilek Holding Özveri Ar-Ge Merkezi iş birliğinde ortaya çıkan sinerjinin pek çok çalışmaya da zemin hazırladığını belirtti. Bilgin, açıklamasının devamında “Çeşitli alanlardan araştırmacı ve bilim insanlarının katıldığı Uluslararası Araştırma – Geliştirme ve Tasarım Konferansı 2022’de, bildiri olarak sunulan çok sayıda araştırmadan Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’nin yapmış olduğu çalışmalar incelendi. Değerlendirmenin neticesinde Özdilek Holding Özveri Ar-Ge Merkezi tarafından sunulan projeler bir birincilik bir de üçüncülük aldı. Özveri Ar-Ge Merkezi’nde multidisipliner yaklaşımla yapmış olduğumuz çalışmalardan elde edilen sonuçlar ve hazırladığımız bilimsel yayınların ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanarak literatürde yer alması bizleri sevindiriyor.” dedi.

HABER Şebnem CEYLAN APAYDIN
FOTOĞRAF Şebnem CEYLAN APAYDIN
05 Ocak 2023
Çok Okunan Haberler