BTÜ Matematik Bölümü Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Borat'ın yürütücülüğünü yaptığı proje desteklenmeye hak kazandı.  


‘Yüksek Ayrık Topolojik Karmaşıklık’ isimli proje, TÜBİTAK 1002 kapsamında desteklenecek. Üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek kısa süreli ve küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlayan TÜBİTAK 1002 projeleri, akademik alanda bilimsel, teknolojik ve yenilik içeren Ar-Ge faaliyetlerini destekleme amacı güdüyor. Türkiye'nin iki önemli üniversitesi olan BTÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve BTÜ’nün ilk Matematik Bölümü lisans mezunlarından Hilal Alabay ve Esra Cihangirli'nin de yükseklisans öğrencisi olarak katkı verdikleri proje, topolojik robotik konusunu kombinatorik olarak ele alıyor.


Hareket planlama problemini topoloji kullanarak modelleyen topolojik robotik alanı, kombinatorik yaklaşım ile günlük hayata daha da uygulanabilir algoritmalar elde etmeyi hedefliyor

ANAHTAR KELİMELER
HABER Şebnem CEYLAN APAYDIN
FOTOĞRAF
31 Aralık 2022
Çok Okunan Haberler