BTÜ’lü Öğrenciler Türk Halk Müziği Konserinde Buluştu
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Fikir ile Gelecek Topluluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençleşen Türküler Proje Topluluğu iş birliği ile bir etkinlik düzenledi. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonda gerçekleştirilen konser etkinliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençleşen Türküler Proje Topluluğu üyeleri BTÜ personeli ve öğrencilerine final sınavları öncesi Türk Halk Müziği konseri verdi.


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar; “Öncelikle bu akşam bizlere konuk olan ve türkülerle kulağımızın pasını silen Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençleşen Türküler Proje Topluluğu üyelerine hoş geldiniz diyorum ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı veren Belediye personeli Erdinç Ertüzün ve topluluk üyelerine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. Rektör Çağlar konuşmasına şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi Türkülerimiz, Türk toplumunun özelliklerini, tarihini, gelenek ve göreneklerini en güzel şekilde yansıtan unsurlardandır. İnsana ait tüm duyguları içeren türküler, aynı zamanda Türk toplumunun kültürel ve sosyo-ekonomik yaşamını yansıtan değerlerdir. Bu anlamda bizlere ve özellikle gençlerimize bu kültürel değerlerimizi hatırlatacak etkinlikler ayrıca önemlidir. Emeği geçen Fikir ile Gelecek Topluluğumuz öğrencilerine de teşekkür ediyorum. Yaklaşan finaller öncesi öğrencilerimize moral depolayacak dinletimize geçmek üzere hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.”


Gençleşen Türküler Proje Topluluğu ses ve saz sanatçılarının vermiş oldukları konsere türkülerle eşlik eden BTÜ’lü öğrenciler, Azerbaycan, Balkanlar ve Anadolu’nun çeşitli yörelerinden türküler seslendirdi. Gecede genç sanatçılar gönüllere dokundu. Gençleşen Türküler Projesi ses ve saz sanatçılarının “Eziz Dostum”, “İgdeli Yârim” ve “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküleri dinleyenlerden tam not aldı.

 

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
30 Aralık 2022
Çok Okunan Haberler