Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy BTÜ’de Anıldı

İstiklal Marşı'nın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 86’ncı yılında Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) düzenlenen etkinlikle anıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Kırmızı Salonda gerçekleştirilen anma programına, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

BTÜ Genç Fikirler Topluluğu’nun organize ettiği anma etkinliğinde, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri öğrenciler tarafından seslendirildi. Etkinliğin devamında "Bir Destanın Ardından Akif: Tiyatro Gösterisi” adlı oyun sergilendi. Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran oyuncu İbrahim Öner, mini tiyatro oyununda İstiklal Marşı’nın kaleme alındığı süreçle ilgili çeşitli mizansenleri izleyicilerle paylaştı.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK