Bursa Teknik Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Naci ÇAĞLAR Görevi Devraldı
Yazı Fontu

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 23 Aralıkta Bursa Teknik Üniversitesine (BTÜ) Rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci Çağlar BTÜ Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen törenle görevi Prof. Dr. Arif Karademir’den devraldı.


Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2'nci 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince BTÜ’nün yeni Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Naci Çağlar, düzenlenen törenin ardından görevine başladı. Törende yönetim vizyonunun ana hatlarını paylaşan Rektör Prof. Dr. Çağlar, sürdürülebilir kalkınma odaklı stratejik eylem planlarını Bursa şehriyle birleştireceklerine değindi. Ülkemizin göz bebeği Bursa şehrimiz, bölgemiz ve Bursa Teknik Üniversitemiz için var gücümüzle çalışacağız diyen Rektör Çağlar, bu göreve beni layık gören Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür ederim ifadelerini kullandı.


Görev tesliminin ardından veda konuşması yapan ve sekiz yıldır yürüttüğü rektörlük görevini Prof. Dr. Naci Çağlar’a devreden Prof. Dr. Arif Karademir, en büyük icraatlarının BTÜ’nün Araştırma Üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önemsediği “Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında tematikleşen BTÜ’nün yeni dönemde de güçlenerek vizyonuna yakışır bir şekilde ilerleyeceğine eminiz dedi. Karademir, yeni dönemin başta bölgemiz olmak üzere tüm camiaya ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ifadelerini kullandı.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
26 Aralık 2022
Çok Okunan Haberler