2022 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu
Yazı Fontu

2022 yılı ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 9 Aralıkta Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonda gerçekleşen ödül töreninde akademik ve idari personel plaketlerini aldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in açılış konuşmasıyla devam etti.


 BTÜ Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyor


BTÜ’nün tarihi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, 2010 – 2022 yılları arasında yer alan niceliksel ve niteliksel verileri paylaştı. Her geçen gün BTÜ’nün daha da güçlendiğini dile getiren Rektör Karademir BTÜ’nün yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen öğrenci kalitesinin ve sayısının her geçen yıl arttığına vurgu yaptı. Kurulduğu 2010 yılından bu yana zorluklarla mücadele eden BTÜ’nün gerek bölgesinde gerekse akademik camiada saygı duyulan bir noktaya geldiğinin altını çizen Karademir, bunu çalışma azminin bir sonucu olarak gördüklerini söyledi. Şu an BTÜ’nün bünyesinde 6 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul, 1 teknoloji transfer ofisi, 1 teknopark, 1 merkezi araştırma laboratuvarı ve 12 araştırma merkezi bulunuyor diyen Karademir, 39 lisans, 66 Lisansüstü programımızla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz ifadelerini kullandı.


Niteliksel Gelişme BTÜ’nün  Daima Merkezinde Yer Aldı


BTÜ olarak niteliksel gelişmeyi stratejik planın merkezine koyduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Rektörlük görevinin tarafıma tevdi edildiği ilk gün stratejimizi oluşturduk. BTÜ’nün yapısal eksiklikleri üzerine gittik. Biliyorsunuz bina ve altyapı sorunlarımız vardı. Bunların üzerine ivedilikle gittik. Stratejik planımızın merkezine, niteliksel gelişmeyi koyduk. Çünkü akademik ve fiziki altyapı ihtiyaçlarımız da önemli ölçüde eksiklikler vardı. Artık yeni ürünler ve çıktılar ortaya koymamız gerektiğinin farkındaydık. Bu doğrultuda öncelikli alanlarımızı yeniden tanımladık ve yeni hedefler oluşturduk. Öncelikli alanlarımızı revize ederek, Bursamızın ve bölgemizin potansiyel imkânları bağlamında önceliklerimizi ilan ettik. Öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim-öğretim anlayışı üzerinde durduk. Üniversitelerin temel misyonlarından biri olan eğitim-öğretim konusunda; öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim-öğretim anlayışını benimsedik. Bu yaklaşımın içini doldurabilmek için yönerge ve yönetmeliklerimizi, müfredatlarımızı ve eğitim-öğretim materyallerimizi güncelledik.” 


Üniversite-Sanayi İş Birliği Çerçevesinde Önemli Projeler Yürüttük


BTÜ’nün gerek Teknopark bünyesinde gerekse üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde önemli projeler yürüttüğünü belirten Karademir,  Teknopark bünyesinde hali hazırda faaliyet gösteren firma sayısının her geçen gün arttığına değindi. Üniversite-şehir iş birliğinin, topluma hizmet misyonunun düğüm noktası olduğunu kaydeden Karademir, “Topluma Hizmet alanında da paydaşlarımızla etkin iş birlikleri yaptık. Üniversite-şehir iş birliği, bu misyonun düğüm noktasıdır. Bu kapsamda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sektörler ve yerel basınla iş birliği ve dayanışma içerisindeyiz.  İmkânlar çerçevesinde paydaşlarımızla iş birliği yaparak özellikle öğrencilerimiz için bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetleri arttırma yönünde çalıştık. Bu konuda pek çok kurum, kuruluş ve iş insanıyla ciddi iş birlikleri yaptık. Bu destekler ve iş birlikleri için huzurlarınızda tüm paydaşlarımıza ve iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


BTÜ Önemli Bir Yere Sahip Oldu


BTÜ’nün 12 yıllık süreç içerisinde çok geliştiğini ve bünyesinde iki modern yerleşkenin doğduğunu belirten Rektör Prof. Dr Arif Karademir, “Bu vesileyle BTÜ’nün önemli gelişimler gösterdiğini sizlerle yeniden paylaşmak isterim. BTÜ, iki yerleşkesi ve akıllı binalarıyla öğrencilerine, bölgeye hizmet ediyor. Bundan dolayı başta daire başkanlarımız olmak üzere tüm idari ve akademik personelimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Cübbe giyme merasimi ile devam eden etkinlik akademik ve idari personele teşekkür plaketlerinin verilmesiyle son buldu.

ANAHTAR KELİMELER
Çok Okunan Haberler