Genç TEMA Topluluğu’ndan Bir Etkinlik ile Çevreye İki Katkı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Genç TEMA Topluluğu “doğa dostu” faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Topluluk üyesi gönüllüler yaptıkları atölye çalışması ile ormandan topladıkları meşe palamutlarını fidana dönüşmesi için tüplere aldı.


Genç TEMA Topluluğu üyesi bir grup BTÜ’lü öğrenci, geçtiğimiz günlerde ormandan meşe palamutları toplama etkinliği gerçekleştirdi. ‘Tek bir meşe ağacı zaman içinde meşe ormanına dönüşür’ düşüncesi ile hareket eden TEMA gönüllüsü öğrenciler, topladıkları meşe palamutlarını imece yöntemi ile tüplere aldı.


Türkiye’de yaprağını döken ve dökmeyen 18 farklı türü ile varlığını sürdüren ve aynı zamanda barışın, gücün ve dayanıklılığın sembolü olan meşe ağacının palamutlarından tohum kazanımını için yapılan işlemde gönüllüler, tüp materyali olarak da geri dönüşümden elde edilen pet şişeleri kullandı. Genç TEMA Topluluğu ağaçlandırma çalışmalarına katkı verdikleri etkinlikte, materyal olarak pet şişeleri kullanmaları da geri dönüşümün çevre için önemine dikkat çekmesini hedefledi. Böylece, Genç TEMA gönüllüleri bir etkinlik ile çevreye iki katkı vermeyi başardı.


Akademik danışmanlığını Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mete Yılmaz’ın yaptığı BTÜ Genç TEMA Topluluğu’nun Başkanlığını, BTÜ’lü öğrenci Damla Kudu yürütüyor.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
10 Kasım 2022
Çok Okunan Haberler