Gazi Mustafa Kemal Atatürk Özlemle Anıldı
Yazı Fontu

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü kapsamında Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Kırmızı Salonda 10 Kasım Atatürk’ü anma programı düzenlendi.


Program açılış konuşmasını gerçekleştiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele eden ve bu yolda can veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlere duyduğu minneti dile getirdi. Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Kırmızı Salonda öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, hayatını ülkesine, milletine ve ideallerine adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanımızın düşman işgalinden kurtarılmasına önderlik ederek milletimizi ayağa kaldırmış ve tüm mazlum milletlere örnek olmuştur ifadelerini kullandı. 10 Kasım'lar, sadece yas günü değil, Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerlememizi hatırlatan günler olmalıdır diyen Prof. Dr. Karademir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük hedefi, ülkemizin dünyada hak ettiği yere gelmesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması olmuştur şeklinde konuştu.


Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün uzun yıllar adaletin hüküm sürdüğü bu coğrafyada türlü oyunlarla dağıtılan büyük bir devletin küllerinden yeniden genç Türkiye Cumhuriyeti’nin filizlenmesini sağlayan ve savaşlardan yorgun ve yıpranmış olan halkı bağımsızlık fikri etrafında yeniden toplamayı başaran dünyanın örnek aldığı güçlü bir lider olduğunun altını çizen Rektör Karademir, adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış, milli irade aşığı olan Atatürk'ün bizlere bıraktığı mirası geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur ifadelerine ayrıca yer verdi. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bu vatan uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum diyen Karademir, kendisini dinleyen ve programa katılım gösteren herkese teşekkür etti.


Genç Fikirler Topluluğu üyelerinin 10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında okumuş oldukları şiir dinletisi ile devam eden program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan film gösterisi ile sona erdi.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
10 Kasım 2022
Çok Okunan Haberler